Chef en kunsthistoricus Matthieu Beudaert kookt de kunstactualiteit na. Deze week: ‘Odore di Femmina’ van Johan Creten.
Inspiratie
Chef Matthieu Beudaert: ‘Bij Galerie Perrotin in Parijs én Villa Medici in Rome toont Johan Creten momenteel sculpturen uit zijn ‘Odore di Femmina’-reeks. Vertrekkend vanuit geboetseerde bloemvormen en bloemknoppen maakt de Belgische kunstenaar sensuele beelden over de ambigue relatie tussen mens en natuur. Het inspireerde me hier om gedroogde venkelbloesems en korianderzaadjes te gebruiken als ‘huid’ van het duifje.’
Advertentie
Recept - Duif à la Johan Creten
Ingrediënten voor vier personen:
- 4 jonge duifjes, ontdaan van vleugels en boutjes
- 4 klontjes boter
- 4 eetlepels honing
- 4 eetlepels venkelpollen
- 12 korianderzaadjes
- Versgemalen zwarte peper
Bereiding:
- Verwarm de oven op 180 °C.
- Kruid de duifjes met fijn zout. Leg er een klontje boter op en leg ze in een ovenschaal. Bak ze gedurende 6 minuten.
- Haal uit de oven en strijk de duifjes in met honing.
- Bestuif ze met de venkelpollen, het korianderzaad en de zwarte peper.
- Bak de duifjes verder in de oven gedurende 6 minuten.
- Laat daarna op kamertemperatuur 3 minuten rusten.
- Snij de filets van het karkas en serveer met seizoensgroenten.
Advertentie