Food art: chef Matthieu Beudaert kookt kunstwerk van Kris Martin na

Chef en kunsthistoricus Matthieu Beudaert kookt de kunstactualiteit na. Deze week: ‘Festum II’ van Kris Martin.

‘Festum II’ uit 2010, of 400 kilogram uitgestrooide bronzen confetti, is een hedendaagse vanitas. Bezoekers verspreiden de korrels in heel het museum. Op die manier wordt de confetti een permanent souvenir van iets dat voorbij is.

Matthieu Beudaert: 'Kris’ bronzen confetti herinterpreteerde ik als rijstpap met een topping van gepofte rijstkorrels, gekleurd met goudpoeder. Aan rijstpap en goud kleeft ook een connotatie van dood en leven.'

Advertentie
Advertentie

Recept: gouden rijstpap

INGREDIËNTEN (voor 4 personen)

  • 100 gram dessert rijst
  • 40 gram bruine suiker
  • 400 gram melk
  • snufje zout
  • 25 gram room
  • 15 gram suiker
  • 60 gram gepofte rijst

BEREIDING

  • Gaar de rijst in de melk met de suiker en roer goed om aanbakken te voorkomen.
  • Voeg op het laatst een snufje zout toe.
  • Klop de room op met de suiker tot een smeuïge massa en spatel onder de rijst.
  • Werk de rijstpap op het laatste moment af met gepofte rijst die u eventueel vooraf met goudpoeder heeft gekleurd.
Advertentie