Chef en kunsthistoricus Matthieu Beudaert kookt de kunstactualiteit na. Deze week: ‘Orgeuil’ van keramiekkunstenaar Eric Croes.
Kunstenaar Eric Croes herinterpreteert de zeven hoofdzonden in keramieken sculpturen. Zijn totems zijn speelse stapelingen met stukjes uit sprookjes, uit folklore en uit zijn onderbewustzijn. Croes: ‘Trots. Dat is de hier afgebeelde hoofdzonde die ik herinterpreteerde als een brochette van gegrilde courgettes met mayonaise van ras-el-hanout, pistachenoten en dragon.’
Het recept: brochette van courgettes met mayonaise van ras el hanout, pistachenoten en dragon
Advertentie
INGREDIËNTEN (voor vier personen)
- 1 gele en 1 groene courgette
- 4 eetlepels mayonaise
- 4 eetlepels Griekse yoghurt 2 eetlepels sinaasappelsap Snuifje ras el hanout
- 20 gram kruiden
- Pistachenoten
- 2 takjes dragon
BEREIDING
- Snij de courgette in stukjes en grill ze kort op een barbecue of in een grillpan.
- Meng voor het sausje de mayonaise, de Griekse yoghurt, het sinaasappelsap en de ras el hanout.
- Lepel de saus over de gegrilde courgettes en werk af met dragonblaadjes en pistachenoten.
EXPO
Wie het toch liever bij de kunst houdt, de expo loopt tot 17 oktober bij Sorry We’re Closed, Regentschapsstraat 67, 1000 Brussel.
Advertentie
Advertentie