© Piet De Kersgieter

Food art: chef Matthieu Beudaert kookt kunstwerk van Alexander Popelier na

Chef en kunsthistoricus Matthieu Beudaert kookt de kunstactualiteit na. Deze week: 'Vlaams Primitief' van Alexander Popelier.

‘Vlaamse Primitief’ hangt op Alexander Popeliers debuuttentoonstelling ‘One Hit Wonders’ bij de Gentse Rufus Gallery. De fotograaf selecteerde verstilde momentopnames uit zijn archief. 

Chef Matthieu Beudaert: ‘Hoe fascinerend ik Alexanders beeld ook vind: een banale ziekenhuisboterham met salami namaken was me te evident. Daarom deze upgrade: een toast met morcilla iberica, scamorza en truffel.’

Advertentie
Advertentie

Recept: toast met morcilla iberica, scamorza en truffel

INGREDIËNTEN (voor 4 personen)

  • 60 gram morcilla iberica (Spaanse droge bloedworst)
  • 1 scamorza (gerookte mozzarella, kan vervangen worden door gewone mozzarella)
  • 20 gram truffel
  • 4 plakjes toastbrood

BEREIDING

  • Grill de plakjes brood tot ze mooi knapperig zijn. Snij de scamorza in fijne plakjes.
  • Snij de morcilla in dunne plakjes.
  • Beleg de toast met de scamorza en de morcilla. Werk af met fijne plakjes truffel.

Expo

Wie het toch liever bij fotografie houdt: ‘One Hit Wonders’, tot 4 oktober, Rufus Gallery, Land Van Waaslaan 58, Gent.

Advertentie
Advertentie