Foto (rechts): Piet De Kersgieter
Foto (rechts): Piet De Kersgieter

Food art: chef Matthieu Bedaert kookt kunstwerk van Ben Sledsens na

Chef en kunsthistoricus Matthieu Beudaert kookt de kunstactualiteit na. Deze week ‘Magpie with a pearl earring’ van Ben Sledsens.

Straf: nog maar 29 is hij, maar de voorbije vier jaar kreeg Ben Sledsens al drie solo’s bij Tim Van Laere Gallery. Op ‘Morning Moon’ hangt zijn nieuwe reeks escapistische fantasielandschappen, met knipogen naar mythologie.

‘Ik liet me eerder inspireren door de zonnige kleuren en de exotische sfeer dan door de ekster zelf’, zegt chef Matthieu Beudaert. ‘Het resulteerde in een tartaar van rundvlees met bottarga en goudsbloem. Een landschap op zich.’

Advertentie
Advertentie

Recept: tartaar van rundvlees met bottarga en goudsbloem

INGREDIËNTEN (voor 4 personen)

  • 600 gram grofgemalen rundsvlees
  • 25 gram koolzaadolie
  • peper en zout
  • 50 gram bottarga
  • 20 gram goudsbloemen en / of citrusafrikaantjes

BEREIDING

  • Meng het rundvlees goed met de koolzaadolie en breng verder op smaak met peper en zout.
  • Breng de tartaar van rundvlees op het bord en rasp er de bottarga over.
  • Werk af met blaadjes van goudsbloem en citrusafrikaantjes.

Expo Ben Sledsens

Wie het toch liever bij de expo houdt: t/m 10 oktober bij Tim Van Laere Gallery, Jos Smolderenstraat 50, Antwerpen.

Advertentie
Advertentie