Van oester met champagnegranité tot aardbeiencoupe met een twist: verfris je dankzij deze vijf zomerse toprecepten van sterrenchef Nicolas Misera.
1 | Oester met champagnegranité
Met een restje champagne of schuimwijn maak je een feestelijke variant van granité. Dit half bevroren ‘waterijs’ gebruik je als garnituur om je verse oesters een frisse toets te geven.
2 | Steak tartaar met karnemelkvinaigrette
Deze steak tartaar van bavette is licht en fris. De karnemelkvinaigrette geeft een zure toets, terwijl ketchup, mierikswortel en tabasco garant staan voor een stevige smaakkick.
3 | Rouget met groenten en pistou van tomaat
Pistou is de lichtere en frissere Franse versie van Italiaanse pesto. Voor deze variant gebruik je licht gekonfijte tomaten, wat de smaak van de rouget perfect tot zijn recht laat komen.
4 | Printanière van primeurgroenten
Deze kleurige groentenschotel kun je mooi serveren bij een stukje vlees of gegrilde vis. Je kunt bijvoorbeeld werken met kleine primeurgroenten, zoals minivenkel en minicourgette. En van het overschot maak je de volgende dag een snelle ovenschotel.
5 | Zomerse aardbeiencoupe
Verse aardbeien in combinatie met ‘hangop’, overnight volle yoghurt met een toets van vanille en limoenzeste: meer heeft dit dessert niet nodig.