© Senne Van der Ven | Eefje De Coninck | GAAR Studio

5 zomerse toprecepten van sterrenchef Nicolas Misera

Van oester met champagnegranité tot aardbeiencoupe met een twist: verfris je dankzij deze vijf zomerse toprecepten van sterrenchef Nicolas Misera.

1 | Oester met champagnegranité

Met een restje champagne of schuimwijn maak je een feestelijke variant van granité. Dit half bevroren ‘waterijs’ gebruik je als garnituur om je verse oesters een frisse toets te geven.

Advertentie
Recept | Oester met champagnegranité
Advertentie
Advertentie
Oester met champagnegranité
Oester met champagnegranité
© Senne Van der Ven | Eefje De Coninck | GAAR Studio

2 | Steak tartaar met karnemelkvinaigrette

Deze steak tartaar van bavette is licht en fris. De karnemelk­vinaigrette geeft een zure toets, terwijl ketchup, mierikswortel en tabasco garant staan voor een stevige smaakkick.

Recept | Steak tartaar met karnemelkvinaigrette
Advertentie
Steak tartaar met karnemelkvinaigrette
Steak tartaar met karnemelkvinaigrette
© Senne Van der Ven | Eefje De Coninck | GAAR Studio

3 | Rouget met groenten en pistou van tomaat

Pistou is de lichtere en frissere Franse versie van Italiaanse pesto. Voor deze variant gebruik je licht gekonfijte tomaten, wat de smaak van de rouget perfect tot zijn recht laat komen.

Recept | Rouget met groenten en pistou van tomaat
Advertentie
Advertentie
Rouget met groenten en pistou van tomaat
Rouget met groenten en pistou van tomaat
© Senne Van der Ven | Eefje De Coninck | GAAR Studio

4 | Printanière van primeurgroenten

Deze kleurige groentenschotel kun je mooi serveren bij een stukje vlees of gegrilde vis. Je kunt bijvoorbeeld werken met kleine primeurgroenten, zoals minivenkel en minicourgette. En van het overschot maak je de volgende dag een snelle ovenschotel.

Recept | Printanière van primeurgroenten
Printanière van primeurgroenten
Printanière van primeurgroenten
© Senne Van der Ven | Eefje De Coninck | GAAR Studio

5 | Zomerse aardbeiencoupe

Verse aardbeien in combinatie met ‘hangop’, overnight volle yoghurt met een toets van vanille en limoenzeste: meer heeft dit dessert niet nodig.

Recept | Zomerse aardbeiencoupe
Zomerse aardbeiencoupe
Zomerse aardbeiencoupe
© Senne Van der Ven | Eefje De Coninck | GAAR Studio