5 zomerrecepten van sterrenchef Nicolas Misera (Antwerpen)

Van rijstpap met ananas en kaffirlimoen over Thaise kip tot tomatentaart met noordzeekrab: geniet deze zomer van deze vijf recepten van sterrenchef Nicolas Misera.

1 | Thaise kip

Sterrenchef Nicolas Misera maakte een eigen versie van Thaise kip: ‘De typische smaakmakers – gember, pinda, kokos – zijn behouden, maar de kippendijen zijn vervangen door kippengehakt.’

Advertentie
Recept | Thaise kip van sterrenchef Nicolas Misera
Advertentie
Thaise kip.
Thaise kip.
©Eva Beeusaert

2 | Tomatentaart met noordzeekrab

De periode waarin Misera bij Wout Bru in de Provence in de keuken stond, heeft haar sporen nagelaten: ‘Met dit taartje haal je de zomer in huis. Probeer er zo kwalitatief mogelijke krabsla voor in huis te halen. Dit gerecht verdient dat’, vindt de chef.

Recept | Tomatentaart met noordzeekrab
Tomatentaart met noordzeekrab.
Tomatentaart met noordzeekrab.
©Eva Beeusaert
Advertentie

3 | Rijstpap met ananas en kaffirlimoen

‘Rijstpap is een klassiek dessert waaraan je een mooie twist kunt geven door er frisse smaken aan toe te voegen’, weet Misera. ‘Hier heb ik voor een exotische variant gekozen.’

Advertentie
Advertentie
Recept | Rijstpap met ananas en kaffirlimoen
Rijstpap met ananas en kaffirlimoen.
Rijstpap met ananas en kaffirlimoen.
©Eva Beeusaert

4 | Zeeuwse mosselen met oude kaas

‘Een bereiding met kaas schrikt misschien wat af, maar met het limoensap en de mierikswortel blijft de saus toch fris. Een verrassend verfijnd gerecht’, volgens de chef.

Recept | Zeeuwse mosselen met oude kaas
Zeeuwse mosselen met oude kaas.
Zeeuwse mosselen met oude kaas.
©Eva Beeusaert

5 | Carpaccio van zeebaars met avocadosalade

Een eenvoudige versie van een voorgerecht dat Misera ook in zijn restaurant zou serveren: ‘Probeer zo’n wilde zeebaars te vinden – een groot verschil met gekweekte vis. Voor kaviaar zijn wilde zalmeitjes of kwalitatieve foreleitjes een goed alternatief.’

Recept | Carpaccio van zeebaars met avocadosalade
Carpaccio van zeebaars met avocadosalade.
Carpaccio van zeebaars met avocadosalade.
©Eva Beeusaert
Advertentie