Van rijstpap met ananas en kaffirlimoen over Thaise kip tot tomatentaart met noordzeekrab: geniet deze zomer van deze vijf recepten van sterrenchef Nicolas Misera.
1 | Thaise kip
Sterrenchef Nicolas Misera maakte een eigen versie van Thaise kip: ‘De typische smaakmakers – gember, pinda, kokos – zijn behouden, maar de kippendijen zijn vervangen door kippengehakt.’
2 | Tomatentaart met noordzeekrab
De periode waarin Misera bij Wout Bru in de Provence in de keuken stond, heeft haar sporen nagelaten: ‘Met dit taartje haal je de zomer in huis. Probeer er zo kwalitatief mogelijke krabsla voor in huis te halen. Dit gerecht verdient dat’, vindt de chef.
3 | Rijstpap met ananas en kaffirlimoen
‘Rijstpap is een klassiek dessert waaraan je een mooie twist kunt geven door er frisse smaken aan toe te voegen’, weet Misera. ‘Hier heb ik voor een exotische variant gekozen.’
4 | Zeeuwse mosselen met oude kaas
‘Een bereiding met kaas schrikt misschien wat af, maar met het limoensap en de mierikswortel blijft de saus toch fris. Een verrassend verfijnd gerecht’, volgens de chef.
5 | Carpaccio van zeebaars met avocadosalade
Een eenvoudige versie van een voorgerecht dat Misera ook in zijn restaurant zou serveren: ‘Probeer zo’n wilde zeebaars te vinden – een groot verschil met gekweekte vis. Voor kaviaar zijn wilde zalmeitjes of kwalitatieve foreleitjes een goed alternatief.’