HET RESTAURANT Dit vissershuisje is een bedevaartsoord. Het is moeilijk niet onder de indruk te komen van de persoonlijke, bijna emotionele ervaring die chef Willem Hiele en zijn partner Shannah Zeebroek brengen. Het comfort is hier beperkt, de beleving buitengewoon. In de zomer opent Raphaël, een wijnbar in de tuin van het restaurant.
AAN HET FORNUIS Willem Hiele volgde een bakkersopleiding en vond geheel op zijn eigen manier de weg naar de grote gastronomie. Zijn eigenzinnigheid blijkt uit de gerechten: daarin spelen producten uit de omgeving, van duinasperges tot superieure garnalen, de hoofdrol. Ook pekelen, branden en roken is typisch Hiele. Gasten zien hem geregeld bezig in de vuurkeuken naast het restaurant.
OP HET MENU Gerechten met een verhaal, van de bisque van garnalen van zijn grootouders, tot tarbot gerookt onder juten zakken.
REKENING Een viergangenlunch kost 65 euro, voor zeven gangen betaal je 105 euro. (JS)
restaurant.willemhiele.be, Pylyserlaan 138, 8670 Koksijde, 058/59.62.21