Het nostalgische kader, de royale porties en klassiekers uit de Belgisch-Franse keuken maken van Ter Doest een vaste waarde.
HET RESTAURANT Al sinds 1961 baat de familie Dendooven dit rustieke restaurant uit, op de plek waar in de middeleeuwen een abdij gevestigd was. Een abdijschuur herinnert aan dat verleden.
AAN HET FORNUIS Chef Bart Dendooven, een van de vier kinderen van oprichter Wilfried.
BIJZONDER De familie baat haar eigen boerderij van 80 hectare uit. Die levert een groot deel van het vlees in het restaurant.
OP HET MENU Een uitgebreide kaart met klassiekers als garnaalkroketten. Maar eigenlijk kom je hier voor een goed stuk vlees, van lamskroon tot pepersteak, geflambeerd met armagnac.
MUST-EAT Ga voor het op houtvuur gegrild gerijpt ribstuk van West-Vlaams rood.
REKENING Het keuzemenu van drie gangen (47,5 euro) is een aanrader. Een vleesgerecht kost gemiddeld 35 euro.
terdoest.be, Ter Doeststraat 4, 8380 Lissewege, 050/54.40.82