Heerlijke kommetjes waarin wereldwijde invloeden zich verzoenen met lokale ingrediënten.
HET RESTAURANT San Bruxelles, San Sablon en San Gent zijn de bistronomiezaken van San Degeimbre, de eigenaar en chef van L’Air du Temps in Eghezée, in de provincie Namen. Je eet er met de lepel uit kommetjes waarin wereldwijde invloeden zich verzoenen met lokale ingrediënten.
AAN HET FORNUIS In Gent is de Nederlander Joël Rammelsberg chef. Eerder werkte hij onder meer bij WY en San Sablon in Brussel. Zijn signatuur heet duurzaamheid.
OP HET MENU Groenten spelen de hoofdrol in elk restaurant van Degeimbre, maar Rammelsberg gaat verder en streeft naar zero-voedselverspilling: hij verwerkt elk onderdeel van de groenten of het fruit, ook de schil, de wortel en de zaden. Met wat echt niet lekker te krijgen is, slaat hij creatief aan het dresseren. Om zijn statement kracht bij te zetten, is er elke eerste zaterdag een vegetarische lunch die volledig draait om ‘zero food waste’.
REKENING De ‘No Food Waste Lunch’ in zes gangen kost 45 euro. (BV)
sangent.be, Brabantdam 50, 9000 Gent, 09/245.42.37