Restaurant Da Mimmo in Brussel | Hoge prijzen en gebrek aan identiteit

Louis Verstrepen zet ambitieuze gerechten op tafel bij Da Mimmo. Culinair recensent Jan Scheidtweiler had liever wat meer identiteit gezien.

Een beroemd restaurant overnemen, dat is een delicate operatie. Ga je als eigenaar voor een complete make-over? Of druk je stap voor stap je eigen stempel? Louis Verstrepen kiest voor de geleidelijke aanpak. De chef is sinds afgelopen zomer de nieuwe eigenaar van Da Mimmo, een Italiaans restaurant met traditie én een Michelinster. Ook die overname zelf verliep in slow motion: Verstrepen werkte eerst een jaar in loondienst voor hij Da Mimmo kocht van de horecagroep Litvine.

La Rigue in Knokke-Heist | Duur en chaotisch, maar lekker eten bij Peter Goossens
Advertentie
Advertentie

Zoals te verwachten ziet zelfs het inte­rieur er nog bijna hetzelfde uit als eind 2018, toen Serge Litvine het kleine hoekpand overnam van de oorspronkelijke eigenaar Mimmo Zizza. Dezelfde wand met natuursteenstrips, dezelfde blauwfluwelen kuipstoelen: wat gezellig is, moet je niet veranderen.

Het inte­rieur ziet er nog bijna hetzelfde uit als eind 2018, toen Serge Litvine het pand overnam van de oorspronkelijke eigenaar. Dezelfde wand met natuursteenstrips, dezelfde blauwfluwelen kuipstoelen.
Het inte­rieur ziet er nog bijna hetzelfde uit als eind 2018, toen Serge Litvine het pand overnam van de oorspronkelijke eigenaar. Dezelfde wand met natuursteenstrips, dezelfde blauwfluwelen kuipstoelen.
©doc

Hoe zit het met de borden? Toen Mimmo Zizza kookte, at je hier herkenbare Italiaanse gerechten vol luxeproducten, van capellini met zee-egel tot coquilles met lardo-spek. Ook onder Litvine was de stijl geraffineerd en Italiaans. Bij Verstrepen blijft er maar een klein stukje Italië over, zoals een vitello tonnato met bergamotcitroen (42 euro) en linguine met kaviaar en franciacortasaus (66 euro). Op de kaart staan vooral Frans-geïnspireerde gerechten: de chef heeft niet voor niets in de keuken gestaan bij iconen als Joël Robuchon en Anne-Sophie Pic.

Restaurant Anju in Brussel | Origineel, lekker én betaalbaar

Verstrepen zegt openlijk dat hij met Da Mimmo op twee Michelinsterren hoopt. De prijzen heeft hij al tot dat niveau opgetrokken: het goedkoopste gerecht kost 42 euro. Voor het kleinste menu (vijf gangen) betaal je 160 euro. Ook een salade rond gambero rosso is duur (62 euro), al snap je door de vele garnalen en de delicate garnituur waarom. Toch overtuigt het niet helemaal, omdat de chef zich verliest in niet ter zake doende details, zoals ijs van koriander.

©David Olkarny
Advertentie
Advertentie

De Da Mimmo-klassieker tagliolini met truffel (44 euro) is dan weer helemaal goed, met de overvloedig aan tafel geraspte zwarte truffel. Bij eend met herfstgroenten (72 euro) – kunstig gedresseerde pompoen en kastanje – valt een mooie saus met cointreau op, een detail dat Michelin zal bevallen. Ook een prachtige versie van tiramisu (18 euro) met koffie-ijs en oranjebloesem krijgt met bourbon-whisky een aparte alcoholkick. Da Mimmo is duur en goed, al twijfelt het nog aan zijn identiteit.

Da Mimmo

Ridder Koninglaan 24, 1200 Sint-Lambrechts-Woluwe (Brussel)
Tel. 02/771.58.60 | da-mimmo.be
Gesloten op zondag en maandag

Rekening

178 euro per persoon (144 euro eten, 34 euro dranken).

Decibel

Aangenaam tafelen: gemiddeld 63,4 dB.

Advertentie

Wijn

De Italiaanse wijnkaart is even duur als de gerechten. Dertien wijnen per glas, van 9 tot 20 euro. Een glas trebbiano d’abruzzo kost 12 euro, de winkelprijs van een fles.

Kom ik terug?

Een interessante eenmalige beleving, deze Da Mimmo. De hoge prijzen en het gebrek aan identiteit houden me tegen om terug te komen.

Advertentie