© ID/ Mathias Hannes

Restaurant Bun in Antwerpen: creatieve keuken, toffe sfeer en warme glimlach

Jan Scheidtweiler aan tafel bij de nieuwe Bun in Antwerpen. Heeft u ooit al een pannenkoek met sint-jakobsvruchten gegeten? En met buikspek erbij? Dan is hier uw kans.

De Vietnamese keuken? Veel meer dan lenterolletjes en loempia's kunnen de meesten onder ons zich daar niet bij voorstellen. Bouillon met noedels misschien ook nog, maar dan stopt het.

Dat is spijtig, want er zijn wel enkele Vietnamese restaurants in België die tonen hoe smakelijk die keuken is: gezond, gevarieerd en subtieler dan veel Thaise of Indiase gerechten.

Advertentie
Advertentie
© ID/ Mathias Hannes
Advertentie
© ID/ Mathias Hannes

Een van die restaurants is Bun in Antwerpen. Huibrecht Berends en Hoa Truong serveren er aan een toog Vietnamees streetfood in luxeverpakking. Zo is de pho bo, de noedelbouillon met rundsvlees, er afgewerkt met West-Vlaams rood, een runderras met een stevige stamboom. Voor de vulling van zijn loempia gebruikt chef Berends brasvarvarken, ook al het betere werk.

Die Bun is nu omgedoopt tot 'Little Bun', want het koppel heeft zopas een tweede, meer ambitieuze zaak geopend op het Zuid. Groter ook, want in plaats van de twaalf stoelen in de kleine Bun heeft de nieuwe Bun Bar & Restaurant er 36. Twee grote bamboe fuiken, een verwijzing naar visserstuig in Vietnam, doen er dienst als aperitiefruimte voor een grote, open bar. Het hippe eetgedeelte daarachter, met een lange bank tegen de muur en uitzicht op de open keuken, heeft vrolijke kleurtjes en mooie materialen. Gezelschappen van vier of meer zitten in een van de gezellige nissen aan de zijkant.

Waar?
Bun Restaurant & Bar
Volkstraat 43
2000 Antwerpen
Tel. 03/235.85.89
bunantwerp.be
Gesloten op zondag en maandag.

Wijn?
Een drankenkaart met veel niet-alcoholische opties, bieren en originele wijnen, onder meer heel wat biodynamische namen. Vijftien wijnen per glas, onder meer vijf sake.

Decibel?
70 dB gemiddeld, het equivalent van een stofzuiger en andere huishoudtoestellen.

Rekening?
137 euro voor twee.

Kom ik terug?
Met plezier! Een speelse, creatieve keuken in een toffe sfeer, die vind je niet elke dag.

 

Hoa Truong heeft de Vietnamese keuken via haar ouders leren kennen. Haar vader werd in 1981 in de Zuid-Chinese Zee als bootvluchteling opgepikt door een cargoschip van de Antwerpse rederij Ahlers en belandde zo in België. Berends is dan weer uit Zeeuws-Vlaanderen aangespoeld: hij werkte bij Pure C, het bejubelde strandrestaurant van Sergio Herman. Daardoor is de chef goed geplaatst om de culinaire erfenis van zijn vrouw een gastronomische twist te geven. Wie die trip wil meemaken, heeft de keuze tussen twee degustatiemenu's (37 euro voor zes gangen, 57 euro voor negen) of een kaart met daarop vijf koude en tien warme gerechten om te delen.

Zeeland en Vietnam komen al meteen sterk samen bij zes oesters (21 euro), de helft opgediend met een granité van komkommer en gember, de andere helft met vissaus, limoen en chili. De twee soorten springrolls die dan volgen - met gerookte makreel en met garnaal - zijn verzorgd, maar wat braver.

Advertentie
Advertentie

Heeft u ooit al een pannenkoek met sint-jakobsvruchten gegeten (14 euro)? En met buikspek erbij? Dan is hier uw kans. 'Bành xèo, thit heo, sò diêp' heet de ongewone combinatie voluit en het blijkt een kruidige pannenkoek van rijstmeel met kurkuma te zijn waaronder buikspek, sojascheuten en een heerlijke coquille schuilgaan. Productkwaliteit maakt hier het verschil en dat is zowel aan het spek als aan de handgedoken Noorse sint-jakobsvruchten te proeven. Samen met de creatieve keuken, de toffe sfeer en de warme glimlach van Hoa Truong maakt dat van de nieuwe Bun een voltreffer.

Op zoek naar restaurants in uw buurt? Gebruik de Sabato-Restozoeker

Advertentie