In de editie 2020 van Gault&Millau bekroond met de titel ‘brasserie van het jaar’.
HET RESTAURANT Dit voormalige postkantoor aan de Zavel ademt de sfeer van het Brussel van vroeger. Ook de keuken verwijst naar de goeie oude tijd.
AAN HET FORNUIS Dirk Myny weet gerechten uit de oude doos op een slimme manier te actualiseren. Het vakmanschap van de chef werd in de editie 2020 van Gault&Millau bekroond met de titel ‘brasserie van het jaar’.
OP HET MENU Kalfswangen traag gegaard in Cantillon-bier, gestoomde kabeljauw, en fazant à la brabançonne.
MUST-EAT ‘Zennepot’, een stoofgerecht van witte kool gekookt in geuze, Brusselse bloedworst, droge worst én wulken.
TIP Streekbieren, maar ook mooie wijnen uit de Elzas op de kaart.
REKENING Een hoofdgerecht kost gemiddeld 28 euro.
lesbrigittines.com, Kapellemarkt 5, 1000 Brussel, 02/512.68.91