Chef Nicolas Decloedt werd in 2018 door Gault&Millau uitgeroepen tot ‘groentechef van het jaar’.
HET RESTAURANT Het lijkt alsof je in een 18de-eeuws koffiehuis zit, maar hier wordt de vegetarische keuken op hoge, gastronomische hoogte beoefend. Humus x Hortense is onlangs nog bekroond tot ‘beste vegan restaurant ter wereld’.
AAN HET FORNUIS Chef Nicolas Decloedt werd in 2018 door Gault&Millau uitgeroepen tot ‘groentechef van het jaar’. Bij Humus x Hortense staat hij samen met Caroline Baerten achter het fornuis. De twee koks creëren smaken door zeer koppig de no-wastefilosofie in de praktijk te brengen.
OP HET MENU Geen à la carte, wel enkele vaste menu’s (vier tot negen gangen) die op verzoek veganistisch geserveerd worden.
DRINKS & CO. De cocktails zijn een toonbeeld van no-waste. Ook biodynamische wijnen en artisanale bieren op de kaart.
DE REKENING De prijzen voor de menu’s variëren van 39 euro (lunch bizz) tot 132 euro (full experience). (ER)
Humushortense.be, De Vergniesstraat 2, 1050 Elsene, 0474/65.37.06