Oaxen Krog, Stockholm, Zweden
Oaxen Krog, Stockholm, Zweden
© Magnus Ek

Het favoriete restaurant van sterrenchef Sang Hoon Degeimbre

We vroegen acht binnenlandse topchefs om hun buitenlandse topadressen. Vandaag: San Deigembre, sterrenkok van L'Aire du Temps in Eighezée en eigenaar van diverse San-restaurants, tipt het restaurant 'Oaxen Krog' in Stockholm.

Advertentie
Sang Hoon Degeimbre van L'Air du Temps, toprestaurant nabij Namen met twee michelinsterren.
Sang Hoon Degeimbre van L'Air du Temps, toprestaurant nabij Namen met twee michelinsterren.
© Dries Luyten

GETIPT DOOR Sang Hoon Degeimbre: ‘De toekomst ligt bij chefs die lokaal werken én hun gasten een echte beleving weten te geven. Het restaurant Oaxen Krog in Stockholm, Zweden doet dat al jaren. Magnus Ek kookt met alle zintuigen én met zijn hart.’

HET RESTAURANT Magnus Ek en zijn vrouw Agneta Green begonnen in 1994 een restaurant in Oaxen, een eiland voor de Zweedse kust. Dat behoorde jarenlang tot de absolute wereldtop - het stond bijna elke keer in de lijst van 50 beste restaurants ter wereld. In 2013 verhuisde het restaurant naar een herbouwde scheepsloods aan het water, in het centrum van Stockholm. Daar behaalde het al snel twee sterren in de Michelingids. Er is ook een bistro. De boot tegenover het restaurant is ingericht als boetiekhotel.

Advertentie

AAN HET FORNUIS Magnus Ek staat niet alleen bekend voor de precisie waarmee hij kookt, maar ook voor zijn inzet om lokaal en duurzaam te werken.

OP HET MENU Gegrilde komkommer, gerookte boter, aardpeer, eitjes van marene (een zalmachtige) en rabarber. Schorseneer met oesters, dille, onrijpe bessen en appelmiso. Coquilles in eigen bouillon, puree van gefermenteerde mais, geroosterde hazelnoten en berenklauw.

REKENING Het degustatiemenu kost 2450 Zweedse kronen (225 euro).

 oaxen.com, Beckholmsvågen 26, Stockholm, Zweden, +46.85.51.531.05

Advertentie