Een vleesloze keuken waar smaak en gezondheid primeren.
In de handen van een bezielde kok wordt zelfs een eenvoudige wortel een gastronomisch kunstwerkje. Bij Heritage in Gent zijn groenten spannend. Sebastian Sandor is geboren in Duitsland, maar heeft Hongaarse ouders. Zijn professionele carrière als kok bracht hem voor een lange periode naar Japan, voordat hij souschef en uiteindelijk ook chef werd in België. Met een open geest kiest hij voluit voor een vleesloze keuken waar smaak en gezondheid primeren. Wie ook de vis wil weglaten, heeft niets te vrezen. Vegetariërs zijn hier namelijk zeer welkom: alle gerechten worden moeiteloos aangepast.
HET RESTAURANT Je proeft hier een uiterst seizoensgebonden vleesloze keuken, met vooral groenten en vis.
AAN HET FORNUIS Na een indrukwekkend internationaal parcours belandde de Hongaars-Duitse chef Sebastian Sandor bij de sterrenzaak Pastorale, om uiteindelijk in Gent zelf Heritage te openen.
OP HET MENU Acht gerechten die als één menu besteld kunnen worden, maar je kiest zelf de hoeveelheid gangen. Standaard veel groenten, zoals aardpeer, peterseliewortel en knolselder.
www.heritage.gent, Rodekoningstraat 12, 9000 Gent, 09 278 10 00.