Al vergt het aandacht om bij de frequentieles te blijven, toch valt op hoe precies de keuken te werk gaat, met zorgvuldig toegediende druppels, poeders en minuscule bloempjes. Mazzia blijkt ook een voorkeur te hebben voor mediterrane vis, bouillons en lichte sauzen. Aan zijn jeugd in Congo hield hij dan weer een liefde over voor gerookte smaken, warme kruiden, zoete aardappel en gefermenteerde banaan. Dat zorgt voor een spannende reis door een heel apart universum, met diepe smaken en nooit geproefde combinaties: de sterren van Mazzia zijn verdiend, maar bijzonder.
Waar?
9 Rue François Rocca, Marseille, Frankrijk
+33 (0)491 24 83 63 | alexandre-mazzia.com
Gesloten op zondag, maandag en dinsdag.
Rekening
Wijn
De indrukwekkende, moeilijk te hanteren bijbel bevat onder meer zestig champagnes, die, net als de sake, erg goed passen bij de gerechten van AM. De wijnen zijn duur: 24 euro per glas. Een glas sake kost 30 euro.
Decibel
Ook al heeft het maar twintig plaatsen, toch is AM klein en eerder krap. Met de open keuken geeft dat een levendige sfeer: wie op discretie en stilte gesteld is, blijft beter weg.
Kom ik terug?
Van een driesterrenrestaurant verwacht je een bijzondere reis door terra incognita: dat is hier zeker het geval. Toch is dit meer een interessante eenmalige beleving dan een restaurant waar je terugkomt: één keer is voldoende.