Friture René, Anderlecht
Friture René, Anderlecht
© Cici Olsson

Friture René, Anderlecht

HET RESTAURANT Friture René bestaat al sinds 1932, en is nog geen spat veranderd. Tafellakens in ruitjesmotief, houten banken, een aangename sfeer, echt Brussels en eerder volks. Vooral als er in het naburige stadion wordt gevoetbald en de paars-witte supporters reden tot vieren hebben.

Advertentie
Friture René, Anderlecht
Friture René, Anderlecht
© eating.be

AAN HET FORNUIS Dirk Piolon regeert hier al sinds 1987. Bakken kan hij als geen ander: de perfecte reden om de ambities van het huis op te schroeven, zoals hij een tiental jaar geleden deed. Hij haalt dus alleen het beste vlees in huis, de beste vis en de beste schaaldieren. 

Advertentie

OP HET MENU Frituurkeuken, maar dan serieus bijgestuurd en met respect voor authenticiteit. Op de kaart: Russisch ei, mosselen met friet, côte à l’os van paard of - voor de puristen - tussenrib van het runderras galice txogitxu.

KERS OP DE KAART Zoon Nicolas is een theeliefhebber, en deelt graag zijn kennis daarover.

REKENING Mooie stukken vlees laten zich wegen en dan pas betalen: tussenrib voor 10 euro per 100 gram. Voor een voor- en hoofdgerecht à la carte: reken op 50 euro. (RS)

facebook.com/pages/Friture-Rene/197377336974123, Verzetsplein 14,1070 Anderlecht, 02/523.28.76

Advertentie