De nieuwe eigenaars tillen grootmoeders keuken een trap hoger.
HET RESTAURANT Ruim 38 jaar lang was De Lieve een monument in Gent. Je at er goede stoverij of worst met stoemp voor geen geld, al dan niet aan de toog. Sinds 2017 tillen de nieuwe eigenaars grootmoeders keuken een trap hoger.
AAN HET FORNUIS In 2009 begon Marijn Dierinck met Stéphanie Lippens al brasserie De Rechtvaardige Rechters op het Sint-Baafsplein. Hier getuigen zijn gerechten van product- en vakkennis, zonder complex te worden.
OP HET MENU Een ‘driegangenmenu’ is hier eigenlijk een ‘à la carte’: ‘s avonds kies je uit een vijftal voorgerechten, hoofdgerechten en desserts. Er is vlees, vis en veggie.
DRINKS & CO. Medezaakvoerder Jan Van Kerrebroeck focust op zijn grote liefde: artisanale bieren.
REKENING Bij de lunch kost een hoofdgerecht 22 euro en een keuzemenu in drie gangen 29 euro. ‘s Avonds betaal je voor een hoofdgerecht zo’n 25 euro, voor een driegangenmenu 39 euro. (BV)
eetkaffee-delieve.be, Sint-Margrietstraat 1, 9000 Gent, 09/223.29.47