Van de 2.0-versie van Hof van Cleve tot Eliane, het nieuwe restaurant van chef Kobe Desramaults in Brussel: dit zijn de vijf beste restaurants van 2024, volgens onze culinair recensent.
1 | Hof van Cleve, Kruisem
Chef Floris Van Der Veken neemt samen met het instituut Hof van Cleve ook de geraffineerde keukensignatuur van meester Peter Goossens over.
2 | Quartz, Brussel
In een voormalige slagerij in Elsene durft chef David-Alexandre Bruno voor de grote gastronomie te gaan en hij geeft daarbij blijk van veel talent.
3 | Rizoom, Gent
Chef Yves Kerckhoffs wist ons in de eerste versie van dit restaurant in Gent al te verblijden met Japanse inspiratie, fermentatie en bijzondere aandacht voor rijpen en garen. Na een grondige make-over is dit intieme restaurant alleen maar beter geworden.
4 | Le Beau Rivage by Curtis Maquet, Namen
In Dave, een deelgemeente van Namen, toont de jonge chef Curtis Maquet al veel beheersing van het klassieke repertoire waarin af en toe een bijzondere twist zit. Hij kreeg er een terechte award voor van Gault&Millau.
5 | Eliane, Brussel
Hij is terug! Chef Kobe Desramaults krijgt ons in zijn langverwachte restaurant in Brussel opnieuw op het puntje van onze gedesignde stoel aan de toog...