Geïnspireerd op een Italiaanse mijnwerkersbarak met stoere twist.
HET RESTAURANT Met wat verbeelding kan je in de zaal, opgetrokken uit houten balken, blote bakstenen muren en recuperatiemateriaal, inderdaad de Italiaanse mijnwerkersbarak zien waar de restaurantnaam naar verwijst. De huisstijl maakt ook graag gebruik van de occasionele doodskop en buldog, kwestie van de barak wat stoerder te laten lijken.
AAN HET FORNUIS Koks en pizzabakkers komen en gaan, maar de eigenaars Anastassia Mironenko en Pasquale Amoruso blijven de bezielers van deze plek. Zij waken ook over de menukaart.
OP HET MENU Een houtoven en langzaam gerezen deeg op basis van zuurdesem leiden tot pizza’s met een luchtige, krokante bodem. Ook heel wat tapas om te delen, van vitello tonnato over taco’s tot steamed bun met buikspek.
REKENING Voor een portie tapas prijzen van 8 tot 15 euro, voor een pizza ongeveer 15 euro. (JS)
baracca.be, Tiensestraat 34, 3000 Leuven, 016/90.25.60