Recept | Zeebaars in de oven
Chef Nicolas Misera van restaurant Misera in Antwerpen schotelt je elk weekend een nieuw recept voor. In deze aflevering: zeebaars in de oven.
Chef Nicolas Misera van restaurant Misera in Antwerpen schotelt je elk weekend een nieuw recept voor. In deze aflevering: zeebaars in de oven.
Exclusief voor Sabato: ‘Plat Misera’, de recepten van chef Nicolas Misera.
Verras je gasten tijdens een zaterdagavonddiner met deze eenvoudig te bereiden gerechten die nét dat tikje meer hebben.
‘Dit is een perfect gerecht voor als je gasten uitnodigt thuis. Je kunt alles voorbereiden, de vis en groentegarnituur garen samen in de oven, en jij kunt bij je gezelschap mee aan tafel aanschuiven. Ik heb dat moeten leren, om niet de ongezellige kok te zijn die zich de hele avond niet liet zien omdat ik in de keuken stond.’
‘Als er vrienden op bezoek komen, wil ik altijd té hard mijn best doen en iedereen soigneren. Maar dit is een voorbeeld van een gerecht dat supersimpel is, maar toch indrukwekkend.’
‘Ik hou ook van het ritueel: een mooie zeebaars in het midden van de tafel, waar het hele gezelschap samen van kan eten. Ideaal voor een etentje met twee, maar voor een grote groep maak je net zo snel twee of drie vissen klaar.’
Beaujolais Blanc 2021 – Georges Descombes | 100 procent chardonnay | 20,40 euro
‘Georges Descombes is een van de meesters van de natuurlijke beaujolais. Hij leerde het vak bij Marcel Lapierre, een pionier van de natuurlijke wijnen in Frankrijk. Deze witte beaujolais is een uitstekend alternatief voor een (veel duurdere) bourgogne. De wijn heeft een volle body, is boterachtig met toetsen van citrus, bloemen en zelfs venkel.’