Recept | Scheermesjes met ‘sauce vierge’ van venkel
Om dit weekend zelf uit te proberen: chef Nicolas Misera’s recept voor scheermesjes met ‘sauce vierge’ van venkel, een typisch Zuid-Frans aperitiefhapje.
Om dit weekend zelf uit te proberen: chef Nicolas Misera’s recept voor scheermesjes met ‘sauce vierge’ van venkel, een typisch Zuid-Frans aperitiefhapje.
Exclusief voor Sabato: ‘Plat Misera’, de recepten van chef Nicolas Misera.
Verras je gasten tijdens een zaterdagavonddiner met deze eenvoudig te bereiden gerechten die nét dat tikje meer hebben.
‘Van mijn negentiende tot mijn 23ste heb ik bij Wout Bru gewerkt in Eygalières. Een klassieker is ‘sauce vierge’, typisch voor Zuid-Frankrijk. Ze bestaat uit rauwe tomaten en veel verse kruiden, die je laat marineren en overgiet met warme olijfolie, die een lichte garing geeft en de pure smaken intact houdt. Hier heb ik gekozen voor de frisse anijsachtige smaak van venkel, als aanvulling bij de delicate scheermessen. Mesjes zijn een van mijn favoriete zeevruchten om mee te werken, maar ze worden maar zelden goed bereid. Het geheim: héél kort garen of je krijgt taaie elastiek op je bord.’
Voor de afwerking (naar keuze)
De scheermessen
De sauce vierge
Afwerking
Een non-alcoholische tip deze week, voor al wie deze maand de Tournée Minérale heeft aangevat.
Bôtan is een Belgische ‘field-to-table’ distilleerderij, die alcoholvrije dranken brouwt op basis van plantaardige distillaten. Zonder suiker, met de pure smaak van ter plaatse geteelde kruiden, bloemen en specerijen. Deze verfrissende cocktail is prima als aperitief en past perfect bij dit frisse gerecht. (EM)