Ontdek de favoriete eetplekken van voedingsexpert Chloë Shaw-Jackson in Brussel
De zaterdag van de Brusselse voedingsexperte Chloë Shaw-Jackson, die op 6 februari haar eerste boek, ‘La révolution du cétogène flexible’, uitbrengt.
De zaterdag van de Brusselse voedingsexperte Chloë Shaw-Jackson, die op 6 februari haar eerste boek, ‘La révolution du cétogène flexible’, uitbrengt.
‘Mijn werk houdt me elke dag bezig’, zegt Chloë Shaw-Jackson. ‘Toch hoef ik niet altijd ‘superwoman’ te zijn.’ Als ze haar diploma’s opsomt en praat over haar jobs, krijgen we nochtans wel die indruk. Zo werkt ze parttime als embryoloog in een ivf-lab en begeleidt daarnaast als voedingsexpert patiënten in haar fysieke én onlinepraktijk Nutri & Keto. Op haar populaire TikTok- en Instagram-accounts (@nutri.keto) deelt ze dagelijks verse recepten en gezondheidsadvies.
‘Steeds vaker vroegen volgers me: ‘‘Wanneer breng je een boek uit?” Daarom schreef ik samen met Alix Lefief en Lauren Brüls, mijn dochter én de drijvende kracht achter mijn sociale media, ‘La révolution du cétogène flexible’’, zegt Shaw-Jackson. ‘Bij een ketodieet eet je maximaal 20 gram koolhydraten per dag, maar volgens mij mag je bijvoorbeeld meer groene groenten, bessen en noten eten, en in het weekend onder meer ook zoete aardappel, linzen en quinoa. Dat helpt om op een gezonde manier gewicht te verliezen en een duurzame verandering in je dieetgewoonten te bewerkstelligen. In het boek besteed ik ook aandacht aan de gezondheidspijlers die gewichtsverlies kunnen beïnvloeden, zoals slaap, supplementen en sport. En belangrijk: diëten hoeft niet saai te zijn, zoals de 35 recepten in het boek bewijzen.’
1 | ‘Why We Get Sick’
‘Het beste boek dat ik ooit heb gelezen. Hoewel de Britse prof Benjamin Bikman het op een wetenschappelijke manier heeft geschreven, is het ongelooflijk fascinerend.’
2 | The Wild Lab
‘De rij voor deze zaak in Sint-Gillis verraadt hoe goed het er is. De 100 procent vegetarische borden zijn kleurrijk, lekker én gezond. En de koffie is er fantastisch.’
| Website | thewildlab.be
3 | Khobz
‘Bij deze bakkerij in Elsene koop je het allerbeste zuurdesembrood.’
| Instagram | @khobz_boulangerie
6 AM | ‘Vakantie of niet, week- of weekenddag: ik sta op om 6 uur. Uit mijn DNA blijkt dat ik niet veel slaap nodig heb. Zeker na een slok latte ben ik meteen klaarwakker. Met amandel- of sojamelk, MCT-olie en collageen maak ik er een babyontbijtje van.’
6.15 AM | ‘Ik hou van dat uurtje alleen; er is niemand die tegen me praat, en ik kan geconcentreerd aan de slag. Mijn man weet intussen dat hij nu beter niet binnenkomt. (lacht) Het afgelopen jaar gebruikte ik het vooral om aan mijn boek te werken: ik dompelde me onder in de literatuur, stelde recepten samen en testte die almaar opnieuw. Vandaag bereid ik de content voor waarmee ik mijn volgers zal teasen.’
8 AM | ‘Mijn man en ik steken elk een AirPod in en trekken naar La Promenade de l’Ancien Chemin de Fer. In veertig minuten lopen we heen en terug. De sessie afsluiten doen we met wat krachttraining op de toestellen buiten. Intussen maak ik een Instagram-story. Meteen een excuus om te laten weten dat krachttraining interessanter is dan cardio als je gewicht wilt verliezen.’
11 AM | ‘Nu ik heb gesport, voel ik me gemotiveerd, energiek en... hongerig. In het weekend doe ik niet aan intermittent fasting en eet ik meer gezonde koolhydraten.’
‘Mijn man en ik gaan brunchen bij Cali in Waterloo. Hun specialty coffee is heerlijk en hun menu biedt lekkere, gezonde opties, van açai bowls en salades tot hartige pancakes.’
12.30 PM | ‘Ik haal Bleu-Blanc-Coeur-eieren bij Monoprix, iets verderop in de straat. Betere vind je niet.’
1 PM | ‘We fietsen door het Zoniënwoud. Bij het AfricaMuseum houden we even halt om foto’s te maken voor de socials. Het is hier zo mooi dat ik er elk weekend kan komen zonder het ooit beu te raken.’
4 PM | ‘Ik doe boodschappen op het Dumonplein in Sint-Pieters-Woluwe. Daarna probeer ik enkele nieuwe recepten uit, en mijn man mag proefkonijn spelen.’
6 PM | ‘Mijn zoon is terug uit Londen en mijn dochter uit Parijs. Samen gaan we eten bij Tero, mijn lievelingsrestaurant in Brussel. Heerlijk om niet zelf te moeten koken.’
‘Voor we proeven, maken mijn dochter en ik een video voor op de socials. Terwijl ik mijn volgers vertel over mijn bestelling, hoopt mijn man stilletjes dat ik het niet te lang maak, zodat zijn eten niet koud wordt.’ (lacht)
10 PM | ‘Na nog een wandeling kijk ik met een blauwlichtfilterbril op naar een halve aflevering van ‘The Good Doctor’. Zo kan ik ontspannen en achteraf goed slapen.’
‘Volgens mijn DNA zou ik een nachtbraker moeten zijn, maar door mijn actieve levensstijl val ik nooit later dan 22.30 uur in slaap. Morgen sta ik dus weer moeiteloos om 6 uur op.’
‘La révolution du cétogène flexible’
| Auteur | Chloë Shaw-Jackson
| Komt uit | Op 6 februari
| Uitgeverij | Eyrolles
| Taal | Alleen in het Frans