11 AM | ‘Etenstijd voor de tweeling. De groentepap werd gemaakt door mijn vriendin. Het lijkt misschien raar, maar ik ben niet het type kok wier passie koken is. Ik kook veel liever voor anderen dan voor mezelf. Ik zie het echt als mijn job, dus thuis wil ik er niet te veel mee bezig zijn.’
1 PM | ‘Onderweg naar de horecagroothandel Hanos in Maastricht luister ik naar mijn favoriete podcast: ‘De volksjury’. Elke week ga ik zelf naar de supermarkt om mijn producten te selecteren, inspiratie op te doen en nieuwe ingrediënten te ontdekken. Ik test alle proevertjes. Eigenlijk lunch ik in de Hanos.’ (lacht)
4 PM | ‘Samen met een student begin ik aan de mise-en-place. We garen het vlees, maken nieuwe sauzen en koken de groenten.’
7 PM | ‘Het is druk: de eerste gasten arriveren, we maken de aperitieven klaar en werken de amuses af. Ik presenteer altijd zelf het menu aan tafel om iedereen welkom te heten. Sinds ik de titel ‘Lady Chef’ kreeg, word ik er dagelijks over aangesproken: “Ik heb u op televisie gezien” of “Ik heb over u in de krant gelezen”. Maar eerlijk: met de media houd ik me niet bezig.’
8 PM | ‘We zitten in de flow van de service, dat is het leukste. Als iemand iets niet lust? Geen probleem: ik maak een nieuw gerecht met de ingrediënten die ik in huis heb. Het is een extra uitdaging, en ik krijg er energie van. Ik probeer altijd iets in mijn kookstijl te maken, maar onlangs had ik een klant die alleen aardappelen at. Dus maakte ik als voorgerecht een puree, daarna frietjes, en we eindigden met kroketten.’
10 PM | ‘Na het dessert volgt de koffie. Onze Irish coffee maak ik op de klassieke manier. In een casserole flambeer ik de whisky, zet verse koffie en klop de room samen met de vanille handmatig op. Een favoriet bij onze klanten.’
11 PM | ‘Cool-down. De klanten betalen hun rekening terwijl ik nog even een praatje met hen maak. Daarna geven we weer volle gas voor het opruimen en schrobben we de keuken.’
0 AM | ‘Om de shift af te sluiten drink ik nog iets met de twee studenten. Voor mij zit het werk er nog niet op: ik doe nog een uurtje of twee administratie voordat ik naar huis vertrek.’
2 AM | ‘Ik eet mijn ‘avondeten’ – klaargemaakt door mijn vriendin. Intussen kijk ik naar ‘De Slimste Mens’, zodat ik nog even kan ontspannen. Dat is belangrijk, want ik weiger alleen maar te werken en te slapen. Ik wil ook genieten.’