De zaterdag van auto-, motorfiets- en e-bikedealer Hervé Gregoir, die zopas in Kasteel Diependael zijn lifestylebrand ‘Rêve by Gregoir’ lanceerde.
Hervé Gregoir (61)
- CEO en eigenaar van Gregoir Group.
- Lanceert lifestylebrand, ‘Rêve by Gregoir’.
‘Mijn zaterdag verloopt altijd volgens een vast stramien; dat houdt me gefocust’, vertelt Hervé Gregoir vanuit zijn gerenoveerde Kasteel Diependael in Elewijt. Vandaag lanceert de CEO en eigenaar van vijf dealerships van BMW, Mini en BMW Motorrad zijn nieuwe lifestylebrand: Rêve by Gregoir. ‘Binnen de automobielsector zijn we een gevestigde waarde met nog verdere groeiambities. Met deze nieuwe lifestyletak willen we diversifiëren, en ook verder evolueren’, aldus Gregoir.
‘Vandaag vertegenwoordigen we al luxedesignmeubelen, geurkaarsen en geurverspreiders. Nu moet het merk zich als een olievlek uitbreiden naar de rest van de lifestylebranche in Europa.’ Net zoals zijn naar esdoorn ruikende kaarsen zijn liefde voor Canada verraden, zo deelt hij met zijn Belgian Bikers-community zijn passie voor motorfietsen. ‘Zo kunnen mensen elkaar vinden om geregeld samen te gaan rijden.’
Onlangs vond in zijn kasteel het eerste Belgian Bikers-event plaats, en met BMW-lanceringen, kunstexpo’s en modeshows wil Gregoir van Kasteel Diependael een thuishaven maken voor gelijkgestemden. Een plek waar liefhebbers van op maat gemaakte, artisanale luxe kunnen samenkomen.
3X GETIPT
1 | Waterski in Walem
‘Omdat waterskiën een van mijn lievelingssporten is, ben ik sinds ik Kasteel Diependael heb, lid van de waterskiclub in Walem.’
2 | Mountainbike in Redu
‘Een van mijn beste vrienden heeft een buitenverblijf in Redu. Als we daar een uitdagende route volgen, bijt ik harder op mijn tanden dan mijn vrienden; mijn job heeft prioriteit, dus is er weinig tijd om te trainen.’
3 | Motorrijden langs de Maas
‘Voor een dagtocht met de motorfiets trek ik samen met mijn kinderen of vrienden richting de Ardennen, voor een route langs de Maas.’
6.30 uur | ‘Ook op zaterdag stap ik om 6.30 uur uit bed. Wanneer ik me heb klaargemaakt, trek ik de voordeur van mijn huis in Kontich achter me dicht. Bij slager-traiteur Fonteyne in Aartselaar ben ik vaste klant. Voor het ontbijt met het verkoopteam van de BMW-concessie in Puurs haal ik pistolets, charcuterie en wat zoets. Ik weet intussen precies wat iedereen lekker vindt.’
7 uur | ‘Ik ben er als eerste. Terwijl het personeel binnendruppelt, drink ik mijn eerste koffie van de dag samen met een verkoper, receptionist en schoonmaker. Ze delen leuk nieuws, maar ook wat er op hun lever ligt. Ik geniet enorm van deze momenten en vind ze net zo belangrijk. Dat sommigen op zaterdag expres eerder komen, laat zien dat het wederzijds is.’
7.05 uur | ‘Ik stal mijn aankopen uit. Gisteren had ik in de team-WhatsApp al aangekondigd dat ik het ontbijt zou verzorgen. Onlangs grapte iemand dat het geheim van Gregoirs succes weleens in de zoetigheid zou kunnen zitten – daar zit vast een kern van waarheid in. (lacht) Het is mijn manier om te laten zien hoezeer ik hen en hun werk waardeer. En omdat ik op weekdagen meestal alleen ontbijt in mijn kantoor op het kasteel, geniet ik er extra van om dit nu samen te doen.’
10.30 uur | ‘Aangekomen in het kasteel ben ik klaar om mijn zesde en laatste werkdag van de week aan te vatten. Nu de renovaties bijna zijn afgerond, help ik vandaag met het finetunen van de laatste details.’
12 uur | ‘Zoals elke zaterdagmiddag loop ik met een zak broodjes van Slagerij Herremans in Wemmel de showroom in Jette binnen. Samen met de verkopers eet ik hier in de koffiebar.’
‘Mijn oudste zoon, Yannick, heeft hier mijn functie van operationeel directeur overgenomen. Omdat hij mij alleen op zaterdag in de garage en showroom ziet, blijf ik wat langer hangen. Dylan, mijn jongste zoon, is hier verantwoordelijk voor de motorfietsen. Hij vertelt me dat er eentje moet worden weggebracht. Dat doe ik met plezier, na een paar praatjes met verkopers, mecaniciens en klanten die wachten op het onderhoud van hun bike.’
15 uur | ‘Ik parkeer opnieuw langs de oprijlaan van het kasteel. Zaterdag is mijn “vrije werkdag”, waarop ik de achterstand wegwerk die ik doorheen de week oploop. Maar het is ook een moment om tot rust te komen. Op mijn planning: mails bijwerken, facturen goedkeuren, en persoonlijke berichten sturen naar vipklanten. Zo begin ik maandag zo goed mogelijk voorbereid aan de nieuwe werkweek.’
17.30 uur | ‘Ik trek de deur van het kasteel achter me dicht en laat het werk bewust achter. Alleen zo haal ik het maximale uit mijn vrije tijd.’
18 uur | ‘Bijna elke vrijdag- en zaterdagavond nodig ik vrienden uit voor een diner bij mij thuis. Zo’n gezellige avond met een goed glas wijn en lekker eten is voor mij echt genieten. En dat mag gerust doorgaan tot in de vroege uurtjes, want morgen sta ik weer fris om 6.30 uur op. Zondag is mijn enige ‘chilldag’ van de week: dan ben ik onbereikbaar en geef ik mijn familie mijn volledige aandacht, van de brunch tot de barbecue.’