Op zaterdagochtend maakt Dominique Vindevogel graag een lange wandeling aan zee. En hij heeft altijd een waterdicht tasje mee met daarin zijn zwembroek, zwembrilletje en handdoek: ‘A swim is always nearby.’
Op zaterdagochtend maakt Dominique Vindevogel graag een lange wandeling aan zee. En hij heeft altijd een waterdicht tasje mee met daarin zijn zwembroek, zwembrilletje en handdoek: ‘A swim is always nearby.’
© Alexander D'Hiet

Dominique Vindevogel | Kleermaker van CEO’s, politici en royals

De Knokse zaterdag van Dominique Vindevogel, kleermaker voor de jetset: ademhalingsoefeningen, in de garderobes van de Sparrendreef snuisteren en gaan eten bij alfatypes.

Dominique Vindevogel (59)

  • Kleermaker van CEO’s, politici en royals wereldwijd.
  • CEO van kledingmerk Butch Tailors.

‘Voor mijn klanten ben ik 24/7 beschikbaar. Dus ook op zaterdag.’ Dominique Vindevogel (59) – alias The Flying Tailor – kleedt wereldwijd captains of industry, Indiase diamantairs en leden van koningshuizen. Nadat hij zes van de zeven Butch Tailors-winkels had gesloten, opende hij vorig jaar een ‘experience room’ in Knokke. Vindevogel ontwerpt alle mannenkleding en accessoires, zijn vrouw Isabelle Adriaenssens de vrouwenkleding. Ze tekenen ook microcollecties voor kledingmerken als Samuelsohn en Hickey Freeman in New York.

Advertentie
Advertentie
Dominique Vindevogel: ‘Mijn favoriete restaurant in Knokke? Si Versailles. Daar zit ik altijd aan het raam, met in de verte de zee.’
Dominique Vindevogel: ‘Mijn favoriete restaurant in Knokke? Si Versailles. Daar zit ik altijd aan het raam, met in de verte de zee.’
© Alexander D'Hiet

5.30 uur | ‘Ik sta elke dag vroeg op. Na vier tot vijf uur slaap ben ik uitgerust. Daardoor heb ik tijd voor meditatie. Elke ochtend doe ik ademhalingsoefeningen: een combinatie van dingen die ik heb opgepikt.’

6 uur | ‘Ik zet mijn zwembril op. Hoewel ik vaak in zee zwem, kies ik vandaag voor het binnenbad. Het water mag niet te warm zijn: 22 °C, zodat mijn lichaam de aanwezigheid ervan voelt.’

6.30 uur | ‘Tijd voor een douche. We wonen in Vichte, maar verblijven ook vaak in ons appartement in Knokke. Voor mijn klanten ben ik 24/7 beschikbaar. Dat leven en werken samenvloeien, vind ik een ontspannen manier van zijn.’

7 uur | ‘Isabelle en ik ontbijten altijd lang, met fruit, yoghurt, toast en croissants. Ik eet elke dag één eitje sunny side up, géén twee. Twee is niet gezond. Met gekookte ham, soms gecombineerd met bacon. En als we in Knokke zijn: americain van slagerij De Witte.’

Advertentie
Advertentie
De zaterdag van acteur Matteo Simoni | ‘Ik ben geen fomo-type’

‘Maar ik leef voor een deel in vliegtuigen. Ik reis tweehonderd dagen per jaar. Dit najaar volgen nog New York, India, Australië, Mexico, Argentinië, Brazilië, Dubai, eventueel Qatar en Bahrein en misschien Miami voor Art Basel. Tussendoor Londen en Parijs. Overal waar ik kom, heb ik mijn ‘home away from home’: ik slaap altijd in hetzelfde hotel, als het kan in dezelfde kamer, met hetzelfde ontbijt – en één eitje.’

8.30 uur | ‘Tijd voor een lange wandeling langs de zee, richting Nederland en terug.’

10 uur | ‘Ik ga naar de experience room. Alleen hier of in de enige overgebleven winkel in Kortrijk ontvang ik klanten. Op zaterdagochtend zijn ze relaxed. We roken een sigaartje – mijn lieveling is een Cohiba Coronas Especiales. Waarna we hun garderobe bespreken.’

‘Meer en meer captains of industry vragen om ook hun medewerkers te kleden. Dat begon met de eigenaar van het Turkse luxeconglomeraat Dogus. Nu ontwerp ik onder meer uniformen voor Hôtel Le Bristol in Parijs, The Mark Hotel in New York en The Arts Club in Londen.’

‘Ik reis tweehonderd dagen per jaar. Dit najaar nog naar New York, India, Australië, Mexico, Argentinië en Dubai. Ik leef deels in een vliegtuig.’
Dominique Vindevogel
Kleermaker en CEO

12.30 uur | ‘‘s Middags eet ik doorgaans niet. Als ik werk, wil ik scherp staan. Doe ik het wel, dan neem ik de hele namiddag vrij.’

15 uur | ‘Ik ga bij klanten thuis. De hele Sparrendreef is bij wijze van spreken klant. Meestal ga ik dan kijken in hun garderobe, om te zien wat ze nog kunnen gebruiken.’

19 uur | ‘Honger! Steeds opnieuw ga ik naar Si Versailles. Daar zit ik altijd aan het raam, met in de verte de zee. Ik begin altijd met carpaccio van rivierkreeft en eet dan kabeljauw met olijfolie en tomaatjes. En puree! Hetzelfde kiezen voel ik als een vorm van comfort. In New York weet ik dat Harry Cipriani en de Japanner Kappo Masa goed zijn. Altijd iets anders: dat heb ik gehad.’

De zaterdag van Madonna’s choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui

23 uur | ‘Ik hou ervan om ergens te blijven ‘plakken’. Toen ik recent met een groep klanten uit Venezuela, Miami en Madrid La Rigue bezocht, de brasserie waarvoor ik ook ontwerp, hielden ze speciaal voor ons het verwarmde terras open, met een sigaar, koffie en digestief. Er kwam al veel kritiek op de zaak. De opening moest snel gaan en Marc Coucke, Bart Versluys en Peter Goossens redeneerden: we kunnen het wél. Typisch alfatypes. De service kon beter, maar het eten was succulent. Ook dat wordt een vaste stek.’

1 uur | ‘Doordat ik weinig slaap nodig heb, ga ik laat slapen. En slapen, dat doe ik als een baby.’

Advertentie