De zaterdag van Nathalie Baeten | Wandelen met Marc én Couckie

De zaterdag/sabato van Nathalie Baeten, de neus achter Le Sanglier des Ardennes: de brunch uitstallen, op stap met Couckie en bioritmes afstemmen.

Nathalie Baeten

  • Oprichtster Le Parfum de Nathalie.
  • Apothekeres van opleiding.
  • Powerkoppel met Marc Coucke.

‘Op zaterdag is het hier de zoete inval’, vertelt Nathalie Baeten (49). ‘Werk en leven lopen door elkaar. Ik ben nu bezig met een parfum.’ Eind 2020 lanceerde Baeten een gamma high-end kaarsen, bodycare- en geurproducten. ‘Ik heb jarenlang een groep apotheken gerund. Toen er kinderen kwamen, bleef ik thuis. Maar ik miste een doel en ging in kunst handelen.

Advertentie
Advertentie

Toen we Le Sanglier des Ardennes in Durbuy kochten, vroeg Marc me om het hotel in te richten. Ik wilde daar een geur aan koppelen, als een herinnering aan de mooie momenten die gasten er beleven. Toen ik niet vond wat ik zocht, ben ik zelf een geur gaan creëren. Ik ben immers apotheker. Dat de Groupe GM, bekend van Guerlain, Clarins en Nuxe, mijn producten nu wil verdelen, is een groot compliment.’

9 AM - ‘In de week werken we soms tegen tweehonderd per uur. De zaterdag is relaxed. Ik sta op en zet de tafel voor de brunch, ontsteek enkele kaarsen, sprenkel mijn huisparfum. Ik zorg ook dat er overal verse bloemen van Eva Bos uit Gavere staan. De bloemen worden meestal op vrijdagavond bij ons thuis geleverd.’

10.30 AM - ‘Ik drink een cappuccino. Met iets zoets erbij. Dat doe ik waar ik ook ben. Als onze oudste dochter Chloé er is, zit ze erbij.’

‘Marc noemt me soms Moeder Teresa. Mensen vertrouwen me voortdurend hun problemen toe. Ook in de apotheek was dat zo.’

‘Nu volgt ze in Oxford een voorbereidend jaar met wiskunde, economie en management, terwijl ze een universiteit zoekt. Mijn grootste geluk draait om mijn kinderen en ik zou er alles voor doen om haar thuis te hebben, maar ze is er slechts een weekend op de drie. Dus facetimen we. Volgende keer gaan we shoppen in Antwerpen met mijn twee zussen.’

Advertentie
Advertentie

11.30 AM - ‘Ik stal de brunch uit voor Marc, onze jongste dochter Alysée en haar vriendinnen. Ik zorg ervoor dat de ijskast vol zit, want op zaterdag is het hier vaak de zoete inval.’

Ochtendritueel: ‘Een cappuccino, met iets zoets erbij. Overal begin ik er mijn dag mee.’

2 PM - ‘Ik werk ook altijd wat op zaterdag. Werk en leven lopen door elkaar. In mijn bedrijf komen mijn passies voor kunst, interieur en decoratie samen met mijn achtergrond als apotheker. Ik bel een Belgische kunstenaar met wie ik wil samenwerken voor mijn bedrijfsevent in oktober. ‘

‘Vorig jaar had ik de eer om dat met Delphine van Saksen-Coburg te doen. Ik had haar ontmoet op een liefdadigheidsevenement. Ze ontwierp een kunstwerk in honderd exemplaren – een mamavaas die een babyvaas vastneemt. Het was een schot in de roos. Tussen ons ontstond een mooie vriendschap.’

4 PM - ‘De tijd dat ik een marathon liep, ligt achter mij, maar tien kilometer gaat nog zeer vlot. Als Chloé er is, loopt ze mee. Intussen babbelen we. Als het weer meevalt, doen we dat hierachter in ons bos, of verderop in Merelbeke.’

Zaterdagavondrestaurant: ‘Hier in de buurt gaan we met de kinderen graag naar Gasthof Halifax. In Durbuy naar Le Grand Verre (foto).’
Zaterdagavondrestaurant: ‘Hier in de buurt gaan we met de kinderen graag naar Gasthof Halifax. In Durbuy naar Le Grand Verre (foto).’
©Chris ROXS

5.30 PM - ‘Als er tijd over is, maak ik in de buurt nog een wandeling met Couckie, de hond, en Marc, de man.’

7 PM - ‘Alysée is 15 en begint uit te gaan. Vooraf komen haar vriendinnen naar hier. Ik help hen met hun looks. Het is fantastisch om die jonge meisjes naar hun eerste fuif of bal te zien vertrekken. Ik vind het belangrijk dat ze wordt opgehaald en thuis slaapt. Dan heb ik alles in de hand.’

8 PM - ‘‘s Avonds is er altijd wel een diner of feest, doorgaans met Marc erbij – naar het voetbal gaat hij meestal op zondag. In de buurt trekken we graag naar Gasthof Halifax.’

‘Als we in Durbuy zijn, waar we ook een huis hebben, springen er ook vaak vrienden binnen. Recent waren we er met Sabine, een van mijn beste vriendinnen uit de kleuter- en lagere school in Maaseik en Genk, die vijftig werd. Le Grand Verre had pas zijn eerste ster gekregen: nog een reden om te vieren.’

Laatste drankje op zaterdag: ‘Een glas champagne, of Sang De Pascual (foto), de cocktail van Megin, de vriend van mijn dochter Chloé en een startende ondernemer.’
Laatste drankje op zaterdag: ‘Een glas champagne, of Sang De Pascual (foto), de cocktail van Megin, de vriend van mijn dochter Chloé en een startende ondernemer.’
©Sang De Pascual

2 AM - ‘Afsluiten doe ik met een glas champagne of Sang De Pascual, de cocktail van Megin, de vriend van Chloé en startend ondernemer. Meestal wordt het zeer laat. Marc begint ‘s middags te leven en kan tot ‘s morgens doorgaan. Ik heb een ander bioritme, maar we passen ons zo goed mogelijk aan elkaar aan.’

Advertentie