‘Het is mijn grote droom om op zaterdag kunstgaleries te bezoeken.’ Caroline Vercauteren (34) was apotheker, tot ze in 2017 de slagerij en charcuteriegroothandel in Ieper overnam van haar schoonouders. Om het bedrijf futureproof te maken, turnde ze het om in een vegan slagerij, waar ze broodbeleg en smeersalades maakt op basis van oesterzwammen. ‘Ons eerste product, een vegetarische ‘sea salad’, lanceerden we in maart 2020. Intussen zijn er twaalf producten, met als nieuwste een worstenbroodje. Van een veggie burger zagen we aanvankelijk af, tot sterrenchef Gert De Mangeleer er een vroeg voor zijn restaurant Babu.’
Na het winnen van de Women Award dit jaar werd Vercauteren in oktober ook genomineerd voor de Bold Woman Award van het champagnehuis Veuve Clicquot. ‘Bold omschrijft me goed. Ik ben een lefgozer. Met BonMush mikken we op de flexitariër.’
7.50 uur | ‘Ik sta op met een zwaar hoofd. Niet door de alcohol, wel door de stress van de voorbije week. Ontbijten doe ik niet, gewoon omdat ik daar geen zin in heb. Ik doe niet echt aan intermittent fasting, maar in de praktijk komt het daar wel op neer.’
8.10 uur | ‘Ik ben niet supersportief, maar sinds 1 januari 2020 draag ik meer zorg voor mijn lichaam. Ik rij naar Gent om te sporten. Van afstanden maak ik geen probleem, en ik moet toch in de buurt zijn. Mijn ouders wonen in Lochristi. Mijn moeder pikt elke vrijdag de kindjes op van school, waardoor mijn man en ik de avond alleen hebben.’