© Michiel Devijver

Waar eet de chef Isabelle Arpin?

'Ik laat Dominique Crenn, de eerste vrouwelijke chef die zopas drie Michelinsterren kreeg in Amerika, zeker iets weten als ik bij haar ga eten. Als chef word je vaak extra goed gesoigneerd.' De favoriete adressen van de in Brussel kokende Franse chef Isabelle Arpin.

Meet the chef

Advertentie
© Michiel Devijver

Vier restaurants in vier jaar tijd. Van restaurant Alexandre waar ze een Michelinster bij elkaar kookte, langs sterrenzaak Wy die er kort nadien zelf mee ophield tot Louise 345, een klein restaurant op de Louizalaan in Brussel. Met een eigen zaak op de Louizalaan die ook haar naam draagt, lijkt de Franse chef Isabelle Arpin nu haar draai te vinden.

Isabelle ArpinLouizalaan 362, 1050 Brussel

Advertentie

Waar gaat u graag eten?

'In de buurt ga ik graag naar Tontons in Ukkel. Het is een simpel restaurant waar ze pasta serveren. Het ligt in een toffe buurt, er is een fijne ambiance en je komt er regelmatig bekenden tegen, wat het nog gezelliger maakt.'

Tontons, Dekenijstraat 69, 1180, Ukkel

Op de wishlist?

Advertentie
© rv

'Toshiro in Brussel. Het restaurant is nog niet lang geleden geopend. En de voormalige sous-chef van Sang-Hoon Degeimbre, Toshiro Fuji, staat er in de keuken. Ik weet dat hij enorm goed kookt en ik hou wel van de Aziatische keuken. Ik kijk ernaar uit om er te gaan proeven.

Een ander adres dat ik wil uitproberen is La Charcuterie in Sint-Gillis. Het is een simpele plek met uitsluitend topproducten. Ik heb er alleen nog maar goede dingen over gehoord. Ik hou wel van dit soort adressen.'

Toshiro, Bronstraat 73, 1060 Brussel
La Charcuterie, Paul Dejaerlaan 16, 1060 Sint-Gillis

Voor welk restaurant steekt u de grens over?

View this post on Instagram

merci #50best #incrennible by @jordanwisephoto

A post shared by Atelier Crenn (@atelier.crenn) on

Advertentie
Advertentie

'Voor het Amerikaanse restaurant Atelier Crenn van de Bretoense chef Dominique Crenn. Dit jaar nog ontving ze als eerste vrouw in Amerika drie sterren van Michelin. We hebben ook een vergelijkbaar parcours afgelegd en studeerden beide eerst economie. De chef heeft echt karakter en een eigen persoonlijkheid. Ze is heel goed in wat ze doet.'

'Als ik er ga eten, laat ik het haar zeker op voorhand weten.' Of ze een speciale behandeling zou krijgen? 'Oh ja. Eerder in de zin dat wanneer ik een driegangenmenu zou bestellen, ik zes gangen zou krijgen, om te proeven.' 

Atelier Crenn, 3127 Fillmore St, San Francisco, CA 94123, Verenigde Staten

Zomerterras of ijs?

'Het beste zomerterras is bij mij thuis. (lacht) Om iets te gaan drinken, ga ik het liefst naar Oostende waar ik jaren heb gewoond. Copador is een echte aanrader. Er is leuke muziek, soms een dj, draaiende lampen, het is heel klein en beetje artistiek. Ik vind het echt een leuke bar.

Voor een ijsje ga ik graag naar glacier Zizi. Ik ben zot van mokka-ijs, al heb ik deze zomer vooral mango-ijs gegeten. Geen idee hoe dat komt.'

Copador, Langestraat 10, 8400 Oostende
Galcier ZiziOnderlinge Bijstandstraat 57A, 1180 Ukkel 

Welke chef moeten we in de gaten houden?

'Ik denk niet dat er één chef is die we in de gaten moeten houden. Er is een hele generatie creatieve chefs in België. Er zijn ook zoveel stijlen die je hier kan uitproberen: de Franse keuken, maar ook de Aziatische en Koreaanse. Of ze nu een ster hebben of niet, er zijn zoveel leuke concepten.' 

Food guilty pleasure?

'Snoep. Het is iets dat uit mijn kindertijd is overgebleven. Vooral die van Haribo, goed chemisch. Als ik een dag vrijaf heb, een film ga kijken of 's avonds op het gemak thuis zal zijn, denk ik: 'ah, ik moet snoep gaan kopen'. Waar andere mensen ervan houden een sigaret op te steken of een glas te drinken, heb ik dat met snoep.' 

Gesponsorde service

Lees Meer