Tafelen bij gerenommeerde chefs zit er dan even niet in, zelf de koksmuts opzetten kan natuurlijk wel. Onze culinair recensent Jan Scheidtweiler gaf het goede voorbeeld en maakte een gegrilde tonijn met verse koriander en basilicum, uit 'The Naked Chef' van Jamie Oliver.
In beeld: Jamie Oliver nagekookt
Ingrediënten voor vier
1 kleine gedroogde rode chillipeper
1 eetlepel korianderzaad
½ teen knoflook (gepeld en fijngehakt)
1 handvol verse basilicum (alleen de blaadjes, fijngehakt)
1 handvol verse koriander (alleen de blaadjes, fijngehakt)
Olijfolie
1 citroen
4 tonijnsteaks van ongeveer 225 gram, ideaal 2 centimeter dikte
Bereidingswijze
Wrijf de chilli en de korianderzaadjes fijn in een vijzel. Voeg een scheut olijfolie toe met de knoflook, basilicum, koriander en wat citroensap naar smaak. Meng goed door elkaar en kruid met peper en zout.
Leg de tonijnsteaks in een schotel, kruid met peper en zout en wrijf ze in met de kruidenmix.
Grill de steaks kort aan elke kant (ongeveer 45 tot 60 seconden per kant).
Serveer
Snij de steaks doormidden en serveer met wat kappertjes, een kwart van een citroen en tomaten. Of een salade met aardappelen.