Kok Maxime Maziers: ‘Ik ben al bij zo'n zeven sterrenrestaurants gaan eten dit jaar'

‘Ik wissel graag af tussen brasseries als La Buvette in Brussel en sterrenrestaurants.’ En dat zijn er heel wat als we Maxime Maziers, de Jonge Brusselse Chef van het jaar en kok bij Bruneau, mogen geloven. Zijn favoriete adressen in binnen- en buitenland.

Meet de chef

Advertentie
Bruneau
Bruneau
©rv

Dit jaar sleepte Maxime Maziers de titel als Jonge Brusselse Chef van het jaar van Gault&Millau in de wacht.  Maziers kookt in het Brusselse restaurant Bruneau dat hij vorig jaar overnam. In de jaren tachtig behoorde het tot de wereldtop. 

Advertentie

Waar gaat u graag eten?

‘Ik ontdek graag nieuwe restaurants en wissel regelmatig af tussen brasseries en sterrenrestaurants. Alleen al dit jaar ben ik bij zo’n zeven sterrenrestaurants gaan eten. Zo kan ik afstand nemen van wat ik dagelijks in mijn keuken zie.’

‘In de buurt ga ik regelmatig naar Brinz’l in Ukkel. De vrouwelijke chef Laure Genonceaux is heel sympathiek. En ik ben fan van de goede prijs-kwaliteitverhouding.

Advertentie
La Buvette
La Buvette
©Frédéric Raevens

Een andere aanrader is La Buvette in Sint-Gilis. De chef die er achter de kookpotten staat, Damien Brunet, is iemand die we in de gaten moeten houden. Hij heeft een erg innovatieve keuken die heel anders is als de mijne. Zo doet hij aan lactofermentatie en gebruikt hij ingrediënten die je niet makkelijk bij de anderen terugvindt.’ 

Brinz’l, Karmelietenstraat 93, 1180 Ukkel, Brussel
La Buvette, Alsembergsesteenweg 108, 1060 Sint-Gillis, Brussel

Advertentie
Advertentie

Op de wishlist?

‘Binnenkort ga ik eten bij Chambre Séparée van de Gentse chef Kobe Desramaults. Ik heb er veel goede dingen over gehoord en ben benieuwd.’ 

Chambre Séparée, Keizer Karelstraat 1, 9000 Gent

Voor welk restaurant steekt u de grens over? 

‘Voor een goed restaurant ga ik zonder twijfel ver. In Londen heb ik zowat alle sterrenrestaurants gedaan.’ 

‘Ik vind El Celler de Can Roca in Girona altijd een ongelofelijke ervaring in smaak.  Het werd al twee keer verkozen tot beste restaurant ter wereld. Een plaats die het helemaal verdient. Girona is ook niet ver, je kan ’s morgens het vliegtuig nemen, gaan lunchen en ’s avonds terugvliegen. Als Ryanair niet staakt natuurlijk. Ik heb dat eens gedaan voor Le Chantecler, het restaurant van hotel Negresco in Nice.’

El Celler de Can Roca, Carrer de Can Sunyer, 48, 17007 Girona, Spanje
Le Chantecler, Promenade des Anglais 37, Nice, Frankrijk

Zomerterras of ijs?

‘Ik vind Place du Châtelain in Brussel heel fijn. Er zijn heel wat bars. Voor een wijntje ga ik graag naar Wine Fever in Elsene.’ ‘Een bolletje pistache-ijs haal ik geregeld bij glacier Zizi.’  

Wine Fever, Charles Grauxplein 3, 1050 Elsene, Brussel
Glacier Zizi, Onderlinge Bijstandstraat 57A, 1180 Ukkel

Food Guilty Pleasure?

‘Ik heb niet echt een specifieke guilty pleasure. Het hangt af van waar ik wanneer zin in heb. En als je in een restaurant werkt, heb je makkelijk toegang tot alles.’

‘Ik eet wel regelmatig een abdijkaas zoals Orval- of Chimay met wat mosterd of selderijzout voor de televisie.’

Culinaire inspiratie?

‘Momenteel experimenteer ik met Gambero Rosso, wilde garnalen uit Sicilië. Heel fris en fleurig. De kans bestaat dat je die ook binnenkort op mijn menu terugvindt.’ 


Gesponsorde service

Lees Meer