3 verfrissende mocktails voor na een sportinspanning

Voor na het afzien, na het zweten, na de focus: dit zijn de drie favoriete, verfrissende mocktails van olympisch atlete Nafi Thiam.

De keuze van Nafi Thiam

Thiam: ‘Atleten en alcohol. Laat me daar kort over wezen: het is een no-no! Ik drink geen alcohol. Dus alternatieven zijn welkom. Hier is mijn verlanglijstje: iets fris en fruitigs met, als het kan, citroen, mango, bessen en basilicum. Go!’

1 | Gold mango

Advertentie

Bereidingstijd | 10 minuten

Advertentie

Ingrediënten (1 persoon)

  • 1/2 mango, in blokjes
  • 2 el water
  • 1/2 limoen, in partjes
  • 1 takje verse munt
  • 200 ml spuitwater
  • 1 ananasblad
  • 1 schijfje citroen
  • IJsblokjes
Mocktail ‘Gold mango’
Mocktail ‘Gold mango’
©Burp Burp

Bereiding

  1. Mix mango en water in een kleine blender tot puree.
  2. Doe limoen en munt in een glas en kneus met een lepel.
  3. Doe er de mangopuree bij en roer.
  4. Vul het glas met ijs.
  5. Leng aan met spuitwater en roer even.
  6. Garneer met ananasblad en citroen.

2 | Olympia

Bereidingstijd | 10 minuten

Ingrediënten (4-6 personen)

  • Een paar takjes verse munt
  • Sap van 2 citroenen
  • Sap van 2 limoenen
  • 3 el vloeibare honing of agavesiroop
  • 75 gr. bosbessen
  • 75 gr. frambozen
  • 150 gr. aardbeien, in stukken
  • 500 ml kokoswater
  • 500 ml spuitwater
  • IJsblokjes
Advertentie
Advertentie
Mocktail ‘Olympia’
Mocktail ‘Olympia’
©Burp Burp

Bereiding

  1. Kneus de takjes munt en leg ze in een kruik.
  2. Doe er citroensap, limoensap en vloeibare honing of agavesiroop bij en roer.
  3. Doe er het fruit en de ijsblokjes bij.
  4. Vul de kruik met kokoswater en spuitwater.

3 | Winner’s circle

Bereidingstijd | 5 minuten

Ingrediënten (1 persoon)

  • 2 takjes verse basilicum
  • 2 el vloeibare honing of agavesiroop
  • 120 ml vers pompelmoessap
  • 60 ml spuitwater
  • Een snuifje grof zout
  • Zeste van pompelmoes
  • IJsblokjes
Mocktail ‘Winner’s circle’
Mocktail ‘Winner’s circle’
©Burp Burp

Bereiding

  1. Doe een takje basilicum samen met de vloeibare honing of agavesiroop in een shaker met ijs.
  2. Giet er het pompelmoessap bij en shake.
  3. Zeef in een glas met ijsblokjes.
  4. Leng aan met spuitwater.
  5. Roer even tot alles gemengd is.
  6. Bestrooi met een snuifje grof zout.
  7. Garneer met zeste van pompelmoes en basilicum.
Advertentie