Goede dingen moet je niet willen veranderen, hoor je vaak. Nochtans kan het soms nog grotere succesverhalen opleveren. Daarvan zijn deze drie toprestaurants voorbeelden.
1 | Oak
Gent
Sinds eind januari, bijna tien jaar na de opening, hebben chef Marcelo Ballardin en zijn partner Dominik D’Hooge hun restaurant Oak verhuisd in Gent. Vandaag kookt Ballardin op de eerste verdieping van een zeventiende-eeuws karakterpand.
Daarmee komt het kader van Oak op hetzelfde hoge niveau als Ballardins kookstijl. Nog steeds weet hij in bijna elk gerecht zijn Braziliaans-Italiaanse achtergrond te verweven met de finesse die hij heeft geleerd in sterrenzaken.
2 | Café Du Parc
Oostende
Afgelopen zomer herdoopte zaakvoerster Shannah Zeebroek Brasserie Du Parc tot Café Du Parc. Het iconische art-decohoekpand is al sinds 1929 een magneet voor al wie in Oostende woont of er tijdelijk aanspoelt.
Wat van dit café een brasserie maakt: het soort retrolook, in combinatie met de sympathieke sfeer en het degelijke eten - voor de oerklassieke garnaalkroketten kom je terug.
3 | Babú
Gent
Sinds 2021 serveren Gert de Mangeleer en Joachim Boudens (Hertog Jan**) in Gent comfortfood op hoog niveau in de vorm van bunners, luchtige broodjes die krokant zijn afgebakken.
Eind vorig jaar gaf het duo hun fastcasualrestaurant een upgrade. Jef Poppe, de voormalige souschef van Hertog Jan, hielp het aanbod uit te breiden tot elf stuks, met onder meer veggie versies en een smashburger.