Gert De Mangeleer
Gert De Mangeleer
© Maarten Claassen

Vijf restauranttips van sterrenchef Gert De Mangeleer (Hertog Jan)

Sinds 2021 brengt sterrenchef Gert De Mangeleer een nieuwe versie van Hertog Jan in Antwerpen, en die behaalde meteen twee sterren. Maar welke restaurants weten hem buiten de werkuren te bekoren?

The 100 Food | 2022

Sabato selecteerde honderd culinaire adressen, getipt door twintig Belgische sterrenchefs. Van sympathieke eetcafés tot de meest exclusieve toprestaurants, ver weg en dichtbij.
Ontdek hier de volledige special.

1 | Yamayu Santatsu in Antwerpen

Advertentie

Hier eet je de beste nigiri-sushi van België. Het is een simpel, charmant zaakje, zonder al te veel tralala. Maar de chef brengt hier kwaliteit. Proef zijn sushi met toro, de buik van de tonijn, of die met gegrilde paling.’

Advertentie
Yamayu Santatsu in Antwerpen.
Yamayu Santatsu in Antwerpen.
© Eva Beeusaert
Yamayu Santatsu | Antwerpen

2 | Eed in Leuven

‘Als je hier in Leuven naar de uitgepuurde borden van Philippe Heylen kijkt – een dessert met gemarineerde bessen, lavendel en sumak bijvoorbeeld – dan zie je een chef die het talent heeft om gerechten te creëren met niets te veel en niets te weinig.’

Eed in Leuven.
Eed in Leuven.
© EED
Eed | Leuven

3 | ’t Hof van Commerce in Stavele

‘In dit sympathieke oude eetcafé eet je lekkere huisgemaakte charcuterie. Na een picon vin blanc krijg je een bord gekookte aardappelen waarbij je in het slagerijtje à volonté charcuterie mag kiezen: kopvlees, bloedworst, schelle van de zeug.’

Advertentie
Advertentie
’t Hof van Commerce in Stavele.
’t Hof van Commerce in Stavele.
© Karel Waignein
’t Hof van Commerce | Stavele

4 | Invincible in Antwerpen

‘In deze kleine bistro hangt er altijd een toffe sfeer. Ik vind dat chef Kenny Burssens heel smakelijke paté maakt. Daarna ga ik meestal voor een stuk rood vlees op de grill. Ook voor een glas lekkere wijn is dit een tof adres.’

Invincible in Antwerpen.
Invincible in Antwerpen.
Invincible | Antwerpen

5 | Florilège in Tokio

Hier kom ik al tien jaar. Aan een toog met een open keuken serveert chef Hiroyasu Kawate gerechten waar veel werk in steekt, zoals zijn signatuurgerecht rond vlees van miyazakikoeien met een consommé van groenten: ik verlang er al naar om terug te gaan.’

Florilège in Tokio.
Florilège in Tokio.
© FLORILEGE
Florilège | Tokio

The 100 Food | 2022

Sabato selecteerde honderd culinaire adressen, getipt door twintig Belgische sterrenchefs. Van sympathieke eetcafés tot de meest exclusieve toprestaurants, ver weg en dichtbij.
Ontdek hier de volledige special.

Advertentie