Meer dan 47.000 volgers watertanden inmiddels bij de foto’s op Instagram van de Italiaanse fusion cuisine van Villa Moroseta. Je kunt hier ook een kookcursus reserveren
Meer dan 47.000 volgers watertanden inmiddels bij de foto’s op Instagram van de Italiaanse fusion cuisine van Villa Moroseta. Je kunt hier ook een kookcursus reserveren
© Salva Lopez

Vijf gastronomische verblijven voor indoor dining lovers

Bij deze hotels kan je nu al terecht voor een authentieke indoor restaurantervaring. Schuif aan en geniet.

Sabato, het weekendmagazine van De Tijd, brengt een speciaal reisnummer. Ontdek de mooiste hotels, uit alle hoeken van de wereld.

► De volledige Sabato Travel vind je hier.

Advertentie
Advertentie

Masseria Moroseta, Ostuni, Italië

De witgekalkte muren waarmee Italiaanse huizen weerstand bieden tegen de verzengende zon, maken in Masseria Moroseta ook deel uit van het interieur.
De witgekalkte muren waarmee Italiaanse huizen weerstand bieden tegen de verzengende zon, maken in Masseria Moroseta ook deel uit van het interieur.
© Marina Denisova

CHECK-IN Puglia, de paradijselijke hiel van Italië, is bezaaid met masseria’s, grote oude boerderijen met vaak eeuwenoude olijfbomen die dankzij agrotoerisme een tweede leven kregen. Masseria Moroseta springt ertussenuit omdat het nagelnieuw is. Het grafische lijnenspel van de gebouwen is geïnspireerd op de lokale geschiedenis. Maar de blik staat gericht op de toekomst, met zonne-energie, lokale materialen en biologische landbouw. Sinds architect Andrew Trotter hier in 2016 zijn eerste project neerpootte, werd zijn esthetiek een stijl, of alleszins een Pinterest-hit met een eigen leven.

Advertentie
© Salva Lopez

GET A ROOM De witgekalkte muren waarmee Italiaanse huizen weerstand bieden tegen de verzengende zon, maken in Masseria Moroseta ook deel uit van het interieur. Er zijn klassieke kamers met hippe houten bedden en soms een terrasje en suites met kingsize bed en privétuin. Met ‘Villa Moroseta’ kreeg het project onlangs nog een overtreffende trap.

DO-IT-YOURSELF Masseria Moroseta is niet alleen razend populair omdat elke influencer die er de jongste jaren toe deed er al in de lommerte van de olijfbomen verpoosde. Meer dan 47.000 volgers watertanden bij de foto’s op Instagram van de kleurrijke Italiaanse fusionkeuken van chef Giorgia Eugenia Goggi. Behalve een tafel in het restaurant kun je ook een kookcursus reserveren.

CHECK-OUT vanaf 180 euro per nacht voor twee personen.

Advertentie
Advertentie

le Suquet, Sébastien Bras, Laguiole, Frankrijk

CHECK-IN Sébastien Bras, de zoon van sterrenchef Michel Bras, doet samen met zijn vrouw Véronique en een team van 70 mensen zijn eigenzinnige ding in de rustige Aubrac-regio. Le Suquet ligt op nog geen tien minuten rijden van Laguiole, het messenbergdorp in het dunbevolkte departement Aveyron.

Bras gaf in 2017 zijn drie Michelinsterren terug aan de restaurantgids. De focus ligt nu op de verbinding tussen de gastronomische gerechten en het landschap.
Bras gaf in 2017 zijn drie Michelinsterren terug aan de restaurantgids. De focus ligt nu op de verbinding tussen de gastronomische gerechten en het landschap.
© JL Bellurget

GET A ROOM Er is niet alleen het restaurant, er is ook het boetiekhotel voor wie de filosofie van Bras intenser wil beleven. Het restaurant is een futuristische structuur van metaal en glas in een zee van groen met uitzicht over het plateau van Aubrac. Het restaurant is ruim, licht en sober ingericht. Diezelfde sfeer en vergezichten krijg je ook vanuit de dertien suites die alle uitgeven op het landschap en de tuin met mooie terrassen. Er zijn gewone kamers en appartementen die strak en modern ingericht zijn, met een knipoog naar Japan. Vader Michel werkt al jaren samen met het Japanse messenmerk KAI en ontwierp zijn eigen collectie.

WILD CARD Bras gaf in 2017 zijn drie Michelinsterren terug aan de restaurantgids. De focus ligt nu op de verbinding tussen de gastronomische gerechten en het landschap. Het terroir moet volgens de chef voelbaar zijn op het bord. Elke week gaat hij op de markt in Rodez de beste bioproducten kopen.

CHECK-OUT Een kamer voor twee personen vanaf 360 euro per nacht, ontbijt kost 34 euro per persoon. Een degustatiemenu van acht gangen: vanaf 170 euro per persoon, zonder wijn.

Craveiral Farmhouse, São Teotónio, Alentejo, Portugal

Het uitstekende restaurant onder supervisie van Michelinchef Alexandre Silva serveert ontbijt, lunch en diner volgens het principe van farm-to-table.
Het uitstekende restaurant onder supervisie van Michelinchef Alexandre Silva serveert ontbijt, lunch en diner volgens het principe van farm-to-table.
© David Pires
Sterrenchef Alexandre Silva kookt volgens het principe van farm-to-table.

CHECK-IN Op 20 minuten rijden van het Portugese dorpje Odeceixe, tussen platteland en oceaan, staan een 30-tal studio’s, appartementen en farmlofts rond meerdere zwembaden. Je kunt op het domein gratis paardrijden, fietsen of de wellness induiken, waardoor je bijna zou vergeten om ook de ruige Costa Vicentina te ontdekken.

Advertentie
© Martin Kaufmann

GET A ROOM Craveiral is een vakantiedorp, maar voelt nooit zo aan. Zowel binnen als buiten is de stijl hedendaags Portugees, met witte, sobere architectuur, kurken details, meubels van het Portugese designmerk Wewood en slechts hier en daar een kleuraccent. Fijn om te weten: zelfs de kleinste kamers hebben een keuken en koffiemachine.

WILD CARD Het uitstekende restaurant onder supervisie van Michelinchef Alexandre Silva serveert ontbijt, lunch en diner volgens het principe van farm-to-table: 70 procent van de ingrediënten komt uit de eigen tuin of boomgaard, de overige 30 procent zoekt de chef in de regio Odemira. Ook open voor niet-gasten, zijn het restaurant en de biopizzeria van Craveiral de moeite waard om even het binnenland in te rijden.

CHECK-OUT Vanaf 144 euro per nacht voor een tweepersoonsstudio met ontbijt.

Coco Hotel, Kopenhagen, Denemarken

 ‘Scandi minimal’ meets Parijse chic met een tikje kleur.
‘Scandi minimal’ meets Parijse chic met een tikje kleur.
© Coco Hotel
© Coco Hotel

CHECK-IN Blauw-wit gestreepte luifels, een koffiebar en restaurant met flat whites, avocadotoast en puffed pannenkoekjes en een interieur dat ‘Scandi minimal’ mixt met Parijse chic en een tikje kleur. In de hippe Vestebro-wijk is Coco Hotel, het eerste hotel van de restaurantgroep Copenhagen Food Collective, een ideale landplaats voor citytrippers die de boel graag in beweging zien.

GET A ROOM Sinds de opening in 2020 is Coco Hotel de nieuwe Deense maatstaf voor een duurzaam hotelwezen. Uit den boze zijn plastics, zowel in de minibar als voor de hotelsleutels. Natuurlijk is het bed- en tafellinnen biologisch en het eten seizoensgebonden. Datgene waarmee Coco Hotel écht het verschil maakt, ligt zo’n 250 kilometer verder, in het dorpje Nees. CoFoCo, de horecaketen, is namelijk de eerste in Denemarken met een eigen zonnepanelenveld. Het is negen voetbalvelden groot en produceert dertig procent meer energie dan het verbruikt.

UITSLAPEN GEGARANDEERD ‘An offer you can’t refuse’, claimt Hotel Coco, en daar valt weinig tegen in te brengen. Wie met kinderen reist en toch droomt van uitslapen zonder gejoel, kan de aanpalende kamer tegen de helft van de prijs bijboeken. Voor de kroost.

CHECK-OUT Vanaf 97,97 euro voor twee personen.

São Lourenço do Barrocal, Portugal

Relaxen in een zelfvoorzienend boerderijdorp in Portugal.
Relaxen in een zelfvoorzienend boerderijdorp in Portugal.
© Nelson Garrido
© Ash James

CHECK-IN Voorbij de historische stad Evora in de Alentejo-regio in Portugal, gaat het richting het bergdorpje Monsaraz en het Lago Alqueva, het grootste artificiële meer van Europa. De Portugees José António Uva zag potentieel in deze rustige streek die perfect is voor reizigers op zoek naar de kleine gelukzaligheden in het leven. Pikdonkere nachten - de Alentejo heeft een van de minst lichtvervuilde hemels in Europa - stilte, ruimte, zonder industrie of snelwegen en met betaalbare adresjes waar je geniet van een pure keuken.

GET A ROOM São Lourenço do Barrocal was in de 19de eeuw een zelfvoorzienend boerderijdorp waar meer dan 50 families leefden. José is de achtste generatie die het domein bezit met bijna 800 hectare natuur. Hij transformeerde de oude stallen en rustieke vertrekken tot 22 hotelkamers en 16 cottages. Het decor is er een van rurale chic met lokale, handgemaakte tapijten en dekentjes en meubels die passen bij de ingetogen en casual sfeer.

SO MUCH TO DO Er is een mooie Susanne Kaufmann-spa, een shop, gezellige bar, stallingen met paarden en twee restaurants waarvan een tijdens de zomermaanden buiten grillades serveert, met producten van het eigen land natuurlijk. (DP)

Een domein met bijna 800 hectare natuur.
Een domein met bijna 800 hectare natuur.
© Nelson Garrido

CHECK-OUT Vanaf 220 euro per nacht voor twee personen, met ontbijt, toegang tot de sauna en fietsen.

► De volledige Sabato Travel vind je hier.