Zestien nagerechten waar je zonder berouw voor zondigt. Van een stiltonsorbet bij Vrijmoed die je idee van een kaasdessert helemaal op zijn kop zet tot een explosie van chocolade bij The Duchess in Amsterdam. Voor wie zijn smaakpapillen nog één keer wil laten ontploffen.
In Sabato's 'The 100 Food' presenteren we honderd restaurants en evenveel gerechten die nog lang nadat ze zijn geproefd, nazinderen. Het zijn signatuurgerechten waarin chefs hun universum, jeugdherinneringen en soms zelfs hun maatschappijkritiek vertalen. Het zijn de specialiteiten die kenners unaniem en telkens weer aanwijzen op de kaart zodra ze aan tafel gaan. En als u dit met een korreltje zout neemt, zie het dan vooral als een heerlijke gids die komaf maakt met keuzestress.
Restaurant 212 is zoals een geslaagde theatervoorstelling: het blijft nazinderen. Van bij het begin nemen de bevriende chefs Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot je mee doorheen hun creatieve universum.
Een gerecht is nooit zomaar een product met een garnituur en een saus, het is een idee, een verhaal, dat aan de keukentoog door zowel kok als ober gracieus uit de doeken wordt gedaan in verschillende betoverende handelingen.
Het resultaat is een visueel en lekker sprookje. Een prachtig voorbeeld is het transparante appeltje van suiker. Met binnenin een groen klokhuis, inclusief pitjes, van appel- en gembersorbet en onderaan een koekje van gezouten karamel. Wat een precisie, vakkennis en speelse creativiteit.
Restaurant 212 **
Amstel 212, Amsterdam,
212.amsterdam/restaurant-212
Nederland
+31 20 334 86 85
Open di-za