© Hiro

Three egg sushi | Hiro, Antwerpen-Stad

Acht verrassende amuses die méér zijn dan een voorspel. Van de driedubbele ei-sushi bij Hiro in Antwerpen – kwartel, zalm én steur – tot de ‘amusante’ kippenlever bij Nonam in Gent. Voor deze chefs draait het niet om voorzichtig opbouwen, maar om meteen scoren.

In Sabato's 'The 100 Food' presenteren we honderd restaurants en evenveel gerechten die nog lang nadat ze zijn geproefd, nazinderen. Het zijn signatuurgerechten waarin chefs hun universum, jeugdherinneringen en soms zelfs hun maatschappijkritiek vertalen. Het zijn de specialiteiten die kenners unaniem en telkens weer aanwijzen op de kaart zodra ze aan tafel gaan. En als u dit met een korreltje zout neemt, zie het dan vooral als een heerlijke gids die komaf maakt met keuzestress.

Echt goede sushi, dat is de best mogelijke vis (al dan niet gerijpt), precies geselecteerde rijst en vakkundig gemaakte azijn. De bereiding is dus maar zo sterk als haar ingrediënten en daar zit heel wat verschil in, weten ook de eigenaars van Hiro. En hoewel Bart Huybrechts en Thomas Van de Weyer nooit eerder een voet in Japan gezet hebben, weten ze in hun groovy ‘izakaya’ niet alleen de juiste sfeer op te roepen, maar ook de lekkerste nigiri te presenteren. Hier geen boten tjokvol California rolls, maar à la minute bereide sushi.

Advertentie
Advertentie

Chef Prakash Lamishhane kneedt elk bolletje rijst zorgvuldig met de hand tot het zijn lichaamstemperatuur heeft en het linea recta naar de gast vertrekt. Niets dat de chef dan ook slechter gezind maakt dan te wachten met eten. Onze favoriet is de three egg sushi, waarbij een kwarteleitje zorgt voor een zalige crémeux, zalmeitjes een speelse sprankel geven en de kaviaar het geheel een elegante zilte toets biedt.

Hiro
Napoleonkaai 1, Antwerpen
hiro-antwerp.be
Prov. Antwerpen
03 430 47 19
Open wo-zo

Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer