© AURORE NGUYEN

Soufflé au grand marnier | Le Pantruche, Parijs, Frankrijk

Zestien nagerechten waar je zonder berouw voor zondigt. Van een stiltonsorbet bij Vrijmoed die je idee van een kaasdessert helemaal op zijn kop zet tot een explosie van chocolade bij The Duchess in Amsterdam. Voor wie zijn smaakpapillen nog één keer wil laten ontploffen.

‘Pantruche’ is een dialectwoord voor ‘Parijs’. Maar ook zo’n bistro zoals we die graag zien, met een decor dat helemaal past bij de Parijse sfeer en de speelse, ondeugende ambiance.

Maar de clichés houden op bij de inrichting en de sfeer. De gerechten zijn jong en creatief. Tijdens ons bezoek genoten we van een huisgemaakte terrine als aperitief, gevolgd door een oestertartaar, een romige slasoep als voorgerecht en een vis in blankebotersaus met een hint van zoethout als hoofdgerecht, geserveerd met een smeuïge kool.

Advertentie
Advertentie

Zoals vaak bij Le Pantruche eindigt dit festijn met een klassiek bistrogerecht, opnieuw geïnspireerd door de smaken van het seizoen: ‘Soufflé au grand marnier’, nostalgisch en romig, een dessert dat de concurrentie aankan met de beste tafels in de Franse hoofdstad.

Le Pantruche
3 rue Victor Massé, Parijs
lapantruchoise.com/lepantrucheFrankrijk
+33 1 48 78 55 60
Open ma-vr

Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer