Dit is waar het écht over gaat: 58 culinaire meesterwerken, van de primitieve puurheid van tarbot, langzaam op jute gerookt bij Willem Hiele tot de rijke, zeg maar koninklijke ‘lièvre à la royale’ van Karen Torosyan. Dit zijn geen bordvullers, maar gerechten die geschiedenis schrijven.
In Sabato's 'The 100 Food' presenteren we honderd restaurants en evenveel gerechten die nog lang nadat ze zijn geproefd, nazinderen. Het zijn signatuurgerechten waarin chefs hun universum, jeugdherinneringen en soms zelfs hun maatschappijkritiek vertalen. Het zijn de specialiteiten die kenners unaniem en telkens weer aanwijzen op de kaart zodra ze aan tafel gaan. En als u dit met een korreltje zout neemt, zie het dan vooral als een heerlijke gids die komaf maakt met keuzestress.
Tegenwoordig zie je ze overal, de smashed burgers. Het zijn hamburgers die extra platgedrukt worden op een stomend hete plaat waardoor de randen van de burger iets dunner zijn en het vlees extra lekker karamelliseert.
Rambo was echter de eerste in België. En zoals wel vaker zijn de eerste de beste. Het gaat bij Rambo niet over alles wat op en rond de burger ligt, maar om het black angusvlees zelf. Simpel in zijn eenvoud, maar verdomd lekker, in een glanzende potato bun (het meest traditionele hamburgerbroodje in de VS dat lijkt op brioche, maar waarbij een deel van de bloem vervangen wordt door aardappel voor een licht en smeuïg resultaat) met een plak smeltkaas, pickles, ui, ketchup en mosterd. ‘Rambo is America’ staat op de website te lezen.
Rambo
Washingtonstraat 7, Elsene
ramboburger.com
Brussels Gewest
02 648 93 17
Open ma-zo