© KMSKB-MRBAB / Piet De Kersgieter

Recept: Zeeuwse mosselen op de wijze van Marcel Broodthaers

Chef en kunsthistoricus Matthieu Beudaert kookt de kunstactualiteit na. Deze week: ‘Moules Rouge Casserole’ van Marcel Broodthaers.

INSPIRATIE

Chef Matthieu Beudaert: ‘Door de coronacrisis houden veel musea nu collectiepresentaties. Gezien het Brusselse Museum voor Moderne Kunst al sinds 2011 gesloten is, was het een blij weerzien met de vergeten topstukken van onder meer Luc Tuymans, Paul Klee en Francis Bacon. Ook Marcel Broodthaers is op de expo ‘Be Modern’ vertegenwoordigd met zijn mosselpot uit 1965. Een Belgisch icoon, vertaald in een oer-Belgische klassieker: mosselen met witbier, geserveerd in een rode Le Creuset-pot.’

Advertentie

RECEPT

Ingrediënten voor vier personen (als voorgerecht):

Advertentie
  • 1200 gram Zeeuwse mosselen, gewassen
  • 1 ui, in blokjes gesneden
  • 2 takken selder, in stukken gesneden
  • 1 teentje look, geplet
  • 2 dl witbier
  • 2 dl tomatenpassata
  • 1 theelepel harissa

Bereidingswijze:

  • Doe alle ingrediënten in een rode kookpot.
  • Zet op het vuur en kook de mosselen net gaar.
  • Schud goed op en zet de mosselen met het deksel zoals op de foto in het midden van de tafel.

EXPO

‘Be Modern’: t/m 24 januari 2021, sinds 3/12 terug te bezoeken in de Brusselse Musea voor Schone Kunsten.

Advertentie