Recept | Steak tartaar met karnemelkvinaigrette
Krijg een stevige smaakkick met het recept voor steak tartaar van bavette met karnemelkvinaigrette van de vaste Sabato-sterrenchef Nicolas Misera.
Krijg een stevige smaakkick met het recept voor steak tartaar van bavette met karnemelkvinaigrette van de vaste Sabato-sterrenchef Nicolas Misera.
‘Mijn versie van de steak tartaar is licht en fris, en staat mijlenver van de klassieke receptuur met veel mayonaise. De karnemelkvinaigrette geeft een zure toets, terwijl ketchup, mierikswortel en tabasco garant staan voor een stevige smaakkick.’
‘Voor zo’n steak tartaar gebruik je het best bavette, het stuk vlees afkomstig van de flank of buik van een koe. Bavette heeft veel smaak en textuur: een rauwe bereiding moet wat ‘bite’ hebben en geen plat papje worden.’
Voor de tartaar
Voor de karnemelkvinaigrette
Voor de kruidenolie
Voor de vinaigrette
Voor de kruidenolie
Voor de tartaar
Dresseer de tartaar op een bord, werk af met 2 el karnemelkvinaigrette en 1 kl dilleolie. Als het wat feestelijker mag zijn: serveer met 20 gr. kaviaar.
Binnen Morgon, een appellatie in de Beaujolais, is natuurwijnpionier Marcel Lapierre een naam als een klok. Zijn kinderen maken van de gamaydruif nog altijd diezelfde sappige, energieke wijn waarin vooral kersen uit het glas lijken te springen. Zijdezacht en toch intens, met dank aan wijnstokken die gemiddeld zeventig jaar oud zijn. Geen stroeve tannines, maar een en al soepelheid. Tip: licht gekoeld serveren. (J.S.)