Recept | Rouget met groenten en pistou van tomaat
Zelf rouget maken met een Franse versie van pesto? Bereid Sabato-sterrenchef Nicolas Misera’s versie met groenten en pistou van tomaat aan de hand van dit recept.
Zelf rouget maken met een Franse versie van pesto? Bereid Sabato-sterrenchef Nicolas Misera’s versie met groenten en pistou van tomaat aan de hand van dit recept.
Exclusief voor Sabato: ‘Plat Misera’, de recepten van chef Nicolas Misera.
Verras je gasten tijdens een zaterdagavonddiner met deze eenvoudig te bereiden gerechten die nét dat tikje meer hebben.
‘Pistou is een Franse versie van de veel bekendere Italiaanse pesto: met ook als basis basilicum, look en olijfolie, maar veel lichter en frisser, want zonder kaas of pijnboompitten. Hij wordt vaak als smaakmaker gebruikt in de Provençaalse keuken, denk aan ‘soupe au pistou’.’
‘Voor deze pistouvariant maak ik gebruik van licht gekonfijte tomaten, wat de smaak van de rouget perfect tot zijn recht laat komen.’
Maak de pistou.
Bereid de groenten.
Bak de vis.
Bij een gerecht dat aan de Middellandse Zee doet denken, past een Provençaalse rosé. In Bandol, tussen Marseille en Saint-Tropez, helpen de hoogte en de nabijheid van de zee om van de stugge mourvèdredruif toch wijnen met finesse te maken. Pibarnon, een van de bekendste domeinen van de appellatie, combineert die kracht met de delicatere cinsault. Dat levert een levendige blend op. Achter de frisse toetsen – bloesems en fruit – staat een wijn met ruggengraat en karakter: dit is veel meer dan een aperitiefrosé. (J.S.)