Dit is waar het écht over gaat: 58 culinaire meesterwerken, van de primitieve puurheid van tarbot, langzaam op jute gerookt bij Willem Hiele tot de rijke, zeg maar koninklijke ‘lièvre à la royale’ van Karen Torosyan. Dit zijn geen bordvullers, maar gerechten die geschiedenis schrijven.
In Sabato's 'The 100 Food' presenteren we honderd restaurants en evenveel gerechten die nog lang nadat ze zijn geproefd, nazinderen. Het zijn signatuurgerechten waarin chefs hun universum, jeugdherinneringen en soms zelfs hun maatschappijkritiek vertalen. Het zijn de specialiteiten die kenners unaniem en telkens weer aanwijzen op de kaart zodra ze aan tafel gaan. En als u dit met een korreltje zout neemt, zie het dan vooral als een heerlijke gids die komaf maakt met keuzestress.
Charles Jeandrain heeft van zijn restaurant een culinaire hotspot gemaakt. Als telg uit een restaurateursfamilie en met een indrukwekkende loopbaan bij topzaken zoals L’Eau Vive in Profondeville, heeft hij in Attablez-Vous zijn vakmanschap naar een nieuw niveau getild, wat hem terecht een Michelinster opleverde.
Zijn keuken is een perfecte mix van klassiek en modern, waarbij hij zijn liefde voor mediterrane ingrediënten combineert met verfijnde Japanse accenten. Dit is onder meer te zien zijn ‘terre mer’-gerecht, dat Baskisch varkensvlees en kokkels samenbrengt, verfijnd met een vleugje furikake.
Jeandrain heeft een uitzonderlijk talent voor het creëren van delicate smaken, vooral als het gaat om wild en duif. De duif wordt eerst dichtgeschroeid boven een open vuur, waarna ze op lage temperatuur wordt gegaard en vervolgens kort wordt gebakken, zodat al het sap in het vlees blijft. Daarbij komt een verfijnde millefeuille van aardappelen met truffel. Een ware smaakexplosie!
Attablez-Vous *
Tienne Maquet 16, Namen
attablezvous.be
Prov. Namen
081 20 10 23
Open di-za