Dit is waar het écht over gaat: 58 culinaire meesterwerken, van de primitieve puurheid van tarbot, langzaam op jute gerookt bij Willem Hiele tot de rijke, zeg maar koninklijke ‘lièvre à la royale’ van Karen Torosyan. Dit zijn geen bordvullers, maar gerechten die geschiedenis schrijven.
In Sabato's 'The 100 Food' presenteren we honderd restaurants en evenveel gerechten die nog lang nadat ze zijn geproefd, nazinderen. Het zijn signatuurgerechten waarin chefs hun universum, jeugdherinneringen en soms zelfs hun maatschappijkritiek vertalen. Het zijn de specialiteiten die kenners unaniem en telkens weer aanwijzen op de kaart zodra ze aan tafel gaan. En als u dit met een korreltje zout neemt, zie het dan vooral als een heerlijke gids die komaf maakt met keuzestress.
Wat begon als ‘moeten we eens proberen’ is 24 jaar later uitgegroeid tot een apart kadertje op de kaart. Wie ‘pasta truffel’ zegt in Antwerpen, zegt in één moeite ook Pazzo. In dit wijnrestaurant zweert chef Ingrid Neven al jaren trouw aan dezelfde producten. Hier dus geen chemisch gemaakte truffelolie, maar the real deal uit Piëmont, gul geschaafd aan tafel.
De taglione, iets dunner dan tagliatelle – want dat mengt de smaken beter – wordt dan weer geproduceerd door een kleine Italiaanse bioboer met eigen graanvelden en eieren.
Er staan een aantal bereidingen met truffel op de kaart, van verschillende soorten pasta tot carnaroli risotto en steak tartaar. Per gerecht paste Ingrid de keuze van de ingrediënten aan om de truffel zo mooi mogelijk te doen uitkomen en bereidt ze een andere saus. Alleen de truffel verandert per seizoen en de vermaarde witte, die verschijnt op het appel tussen november en januari.
Pazzo
Oudeleeuwerui 12, Antwerpen
pazzo.be
Prov. Antwerpen
03 232 86 82
Open ma, di, do en vr