Dit is waar het écht over gaat: 58 culinaire meesterwerken, van de primitieve puurheid van tarbot, langzaam op jute gerookt bij Willem Hiele tot de rijke, zeg maar koninklijke ‘lièvre à la royale’ van Karen Torosyan. Dit zijn geen bordvullers, maar gerechten die geschiedenis schrijven.
In Sabato's 'The 100 Food' presenteren we honderd restaurants en evenveel gerechten die nog lang nadat ze zijn geproefd, nazinderen. Het zijn signatuurgerechten waarin chefs hun universum, jeugdherinneringen en soms zelfs hun maatschappijkritiek vertalen. Het zijn de specialiteiten die kenners unaniem en telkens weer aanwijzen op de kaart zodra ze aan tafel gaan. En als u dit met een korreltje zout neemt, zie het dan vooral als een heerlijke gids die komaf maakt met keuzestress.
Dit populaire restaurant en frietkraam belichaamt de Belgische bistrocultuur als geen ander. L’Autobus is niet alleen een plek voor heerlijke gerechten, maar ook voor een gezellige, ongedwongen sfeer, mee dankzij de enthousiaste eigenares die haar gasten met open armen verwelkomt.
De menukaart is een ware traktatie met traditionele Belgische klassiekers, onder meer ‘boulets à la liégeoise’, chili con carne, ganzenkroketten en kalfsniertjes. Maar de ware sterren zijn de mosselen, die in diverse bereidingen worden geserveerd. Onze aanraders zijn de klassieke marinière en de variant met witte wijn, die de delicate smaken van deze zeevruchten perfect tot hun recht laten komen.
L’Autobus
Avenue du Pont 22 B, Visé
Prov. Luik
04 37 91 081
Open vr-di