© Cici Olsson

Le bolo | Tontons, Ukkel

Dit is waar het écht over gaat: 58 culinaire meesterwerken, van de primitieve puurheid van tarbot, langzaam op jute gerookt bij Willem Hiele tot de rijke, zeg maar koninklijke ‘lièvre à la royale’ van Karen Torosyan. Dit zijn geen bordvullers, maar gerechten die geschiedenis schrijven.

In Sabato's 'The 100 Food' presenteren we honderd restaurants en evenveel gerechten die nog lang nadat ze zijn geproefd, nazinderen. Het zijn signatuurgerechten waarin chefs hun universum, jeugdherinneringen en soms zelfs hun maatschappijkritiek vertalen. Het zijn de specialiteiten die kenners unaniem en telkens weer aanwijzen op de kaart zodra ze aan tafel gaan. En als u dit met een korreltje zout neemt, zie het dan vooral als een heerlijke gids die komaf maakt met keuzestress.

In deze knusse buurtbistro, een eerbetoon aan Georges Lautner, de regisseur achter klassiekers als ‘Les Tontons Flingueurs’ en ‘Touchez pas au Grisbi’, komen sfeer, decoratie en menukaart prachtig samen.

Advertentie
Advertentie

Begin met een heerlijke charcuterieplank als aperitief en kies daarna uit zes smakelijke pastagerechten. Het hoofdgerecht, ‘le bolo’, is een echte gespreksstarter onder liefhebbers van bistrogerechten. Iedereen heeft zijn eigen recept en geheimen voor deze klassieker. Valérie, de eigenares van dit levendige etablissement, serveert een bijzonder lekkere variant. Afhankelijk van de gekozen kaas krijgt het gerecht een andere twist, met parmezaan in het ene geval en gruyère in het andere.

Je kunt ook kiezen tussen een grote of kleine portie, wat het nog aantrekkelijker maakt.

Tontons
Dekenijstraat 69, Ukkel
tontons.be
Brussels Gewest
02 217 03 61
Open wo-zo

Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer