Wie zegt dat een voorgerecht slechts een opwarmertje is? Van de ‘vier bereidingen van langoustines’ van tweesterrenchef Thijs Vervloet tot de ‘trekzalm, aan tafel gegaard in bijenwas’ bij Steirereck in Wenen. Voor wie niet bang is om gestoken te worden door opwindende smaken.
In Sabato's 'The 100 Food' presenteren we honderd restaurants en evenveel gerechten die nog lang nadat ze zijn geproefd, nazinderen. Het zijn signatuurgerechten waarin chefs hun universum, jeugdherinneringen en soms zelfs hun maatschappijkritiek vertalen. Het zijn de specialiteiten die kenners unaniem en telkens weer aanwijzen op de kaart zodra ze aan tafel gaan. En als u dit met een korreltje zout neemt, zie het dan vooral als een heerlijke gids die komaf maakt met keuzestress.
Deze charmante bar-bistro-épicerie ligt in Le Vieux Namur, een plek waar je naartoe trekt voor zijn natuurlijke wijnen, traditionele aperitieven (zoals picon), artisanale bieren en smaakvolle kleine gerechten.
De menukaart is beknopt, maar bevat een echte culinaire schat: ‘l’oeuf mayo’, een zeldzame delicatesse die in onze bistro’s vaak ontbreekt. Cruciaal is dat l’oeuf mayo de eetlust moet prikkelen, in plaats van ze te smoren, wat een uitdagende opgave is. Het geheim van dit gerecht zit in de perfecte garing van de dooier, waardoor de smaken harmonieus in de mond samenkomen.
Liquorette by Alfonse
94 Rue des Brasseurs, Namen
alfonse.be/liquorette-by-alfonse
Prov. Namen
0499 50 63 19
Open wo-za