© De Veranda

Komkommerdessert | Veranda, Antwerpen-Stad

Zestien nagerechten waar je zonder berouw voor zondigt. Van een stiltonsorbet bij Vrijmoed die je idee van een kaasdessert helemaal op zijn kop zet tot een explosie van chocolade bij The Duchess in Amsterdam. Voor wie zijn smaakpapillen nog één keer wil laten ontploffen.

In Sabato's 'The 100 Food' presenteren we honderd restaurants en evenveel gerechten die nog lang nadat ze zijn geproefd, nazinderen. Het zijn signatuurgerechten waarin chefs hun universum, jeugdherinneringen en soms zelfs hun maatschappijkritiek vertalen. Het zijn de specialiteiten die kenners unaniem en telkens weer aanwijzen op de kaart zodra ze aan tafel gaan. En als u dit met een korreltje zout neemt, zie het dan vooral als een heerlijke gids die komaf maakt met keuzestress.

Desserts zijn een uitdaging op restaurant. Wie de platgetreden paden verlaat, belandt vaak in een te gesuikerde boel. Het is de kunst om een dessert als een volwaardig gerecht te beschouwen.

Advertentie
Advertentie

Wie dat met verve doet, is Davy Schellemans van Veranda. Hij trekt alle keukenregisters open en serveert in elk menu twee desserts waarvan een met groenten. Dat wordt geen saai, gezond, smakeloos experiment, maar een balans tussen zoet en hartig en soms zelfs pikant, zoals in een gerechtje met komkommer en jalapeño.

Schellemans’ desserts springen er zo uit in elegantie en fraîcheur dat je hem bijna zou willen vragen om een heel menu uitsluitend met desserts te serveren. Vooral omdat ze zo licht zijn dat je nadien nog een potje kunt gaan dansen.

Veranda
Lange Lobroekstraat 34, Antwerpen
restaurantveranda.be
Prov. Antwerpen
03 218 55 95
Open di-za

Advertentie
Gesponsorde service

Lees Meer