Deze zomer haal je de instagrammable açai-bowls van Seven uit bij de Knokse interieurshowroom van AFC Collection. Dit zijn hun nieuwe favoriete Knokse adressen.
Deze zomer halen Audrey Joris en Augustin Bown van AFC Collection de gehypete Brusselse koffiebar en eatery Seven naar hun Knokse interieurshowroom. Sasha Litvine en Kenya Hoet serveren er hun beroemde açai-bowls.
1 | Nomet
Voor het ultieme strandgerecht – de garnaalkroket – is er nu een Belgisch vegan alternatief. Nomet maakt een exemplaar met zeewier uit de Oosterschelde. Aan de kust vind je ze onder meer bij Boom (Heist-aan-Zee), Surfing Elephant (Wenduine) en Le Touquet (Oostende). Ze ligt ook in het diepvriesvak van Bio-Planet.
| Website | nomet.be
Q&A met Audrey Joris en Augustin Bown (AFC Collection) & Sasha Litvine en Kenya Hoet (Seven)
Vanwaar het idee?
‘We leerden elkaar kennen in Knokke. En we hebben alle vier veel mooie jeugdherinneringen aan die zomers. Onder meer aan de heerlijke ijsjes van Glacier de la Poste op de Zeedijk, niet ver van onze showroom.’
‘Van die jarennegentignostalgie maken we een 21ste-eeuwse versie: gezond en vegan, een açai-bowl. En we willen een nieuwe herinnering maken. Daarom krijgt elke klant als aandenken een stoffen servet met een geborduurde tekening, speciaal gemaakt voor de pop-up.’
2 | Woyo Eatery
Op 3 juni opende Woyo Eatery in de hoge toren in de nieuwe Duinenwaterwijk aan het station in Knokke-Heist. Je kunt er terecht voor ontbijt, brunch, lunch én takeaway. Woyo Eatery maakt deel uit van het nieuwe Enso District Hotel, met 34 kamers op de eerste en tweede verdieping van de toren.
| Adres | Duinenwater 6, 8300 Knokke
| Website | woyo.be / ensodistricthotel.be
Q&A
Wat is de link tussen food en design?
‘Smaak is belangrijk, maar eten moet er ook mooi uitzien. De kleurrijke açai-bowls met mooi geschikte toppings zijn heel instagrammable.’
3 | Frydate
Eind mei heropende de frituur Must Eat als Frydate. Met een nieuw designinterieur van het architectuurbureau 5AM, maar met het vertrouwde ‘bakmanschap’ van verse en zelfgemaakte snacks en sauzen. Frydate ziet het trouwens groots: het wil een keten worden met vijftig vestigingen tegen 2033.
| Adres | Lippenslaan 75, 8300 Knokke
| Website | frydate.be
Q&A
Komt er dan een restaurant in de showroom?
‘Neen, er is alleen takeaway. Tijdens het wachten – de bowls worden vers gemaakt – kun je je wel laten onderdompelen in de AFC-experience door met een VR-bril rond te lopen in onze interieurs.’
4 | The Food Gallery
The Food Gallery is de super-de-luxe ‘automatenshop’ van traiteurszaak Les Délices d’Émilie, gevestigd in het pand ernaast. Behalve bereide maaltijden vind je er ook onder meer brood, patisserie en een selectie gekoelde dranken, zoals champagne.
| Openingstijden | Elke dag open van 7.30 tot 22 uur
| Adres | Dumortierlaan 101, 8300 Knokke
| Website | delicesdemilie.be
Q&A
Wat is jullie band met de zee?
‘Een instantvakantiegevoel. Zorgeloos en relaxed. Knokke betekent voor ons slow life: tijd voor familie, echte gesprekken en één zijn met de natuur.’
5 | Bablut
Naast de vertrouwde koffiebar Moeder Babelutte opende de familie Roelens op 16 juni restaurant Bablut. De Grieks-Egyptische chef Ahmed Elshikh serveert er een viergangenmenu met verfijnde gerechten en een focus op vis en schaaldieren. Het interieur is van Pierre Daems.
| Adres | Graaf d’Ursellaan 4, 8301 Heist-aan-zee
| Website | bablut.be
AFC Collection & Seven
| Wanneer? | Van 15 juli tot en met 15 augustus
| Waar? | Kustlaan 229, 8300 Knokke
| Website | afc-collection.co / seven-brussels.com